Pasiunea pentru sport ii uneste si acasa

0

Casa familiei Marcu este o locuinta practica, potrivita cu stilul dinamic de viata al locatarilor.

In familia Marcu, principala activitate este tenisul. Trendul l-a dat Adrian Marcu – fost jucator in echipa nationala de Cupa Davis si actualmente antrenorul ei.

Copii – Diana si Adrian – urmeaza de asemenea cariera sportiva. Dar „capitanul” familiei pare Daniela Marcu, care nu oboseste niciodata sa ii organizeze si sa ii sprijine pe tenismenii din familia ei.

Au cumparat o casa veche pe un spatiu relative mic, situata intr-un cartier exclusivist al capitalei (in Piata Dorobantilor); a costat 150.000 de dolari prin 2004.

Terenul mic a cerut solutii ingenioase. Casa veche era neincapatoare si destul de degradata.

Daniela a demolat-o si a construit o casa care sa valorifice la maximum spatiul mic. Pentru ca nu avea loc sa se intinda pe orizontala cu o casa mai mare decat cea veche, a dezvoltat-o pe verticala: casa are patru niveluri plus unul subteran.

Ferestrele au fost plasate pe partea unde s-a putut si interiorul a fost in asa fel dispus, incat sa lase lumina sa patrunda si sa circule peste tot. La parter, se afla livingul si bucataria, iar mai sus, pe fiecare nivel, se afla cate un dormitor cu o baie.

Construirea casei a costat aproximativ 200.000 de dolari, a durat un an (in care ceva timp a trecut si asteptand diverse aprobari).


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Raluca Alexandru, foto: Andrei Baltaretu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply