Pasiune și idei ingenioase

0

toma sergiu-mesterul casei-1Dragă redacție,
Este pentru prima dată când vă scriu și m-aș bucura enorm ca acest articol să apară în revistă, deoarece prin intermediul lui aș putea să îmi exprim recunoștința pentru bunicul meu.
Sergiu Toma, loc. Rusca Montană, jud. Caraș-Severin
Bunicul meu este un exemplu pentru mine, atât ca om, cât și pentru energia și pasiunea pe care o pune în tot ce face. Dintotdeauna familia l-a admirat pentru ideile ingenioase de a transforma lucrurile banale în ceva folositor și chiar ingenios, pentru răbdarea și pasiunea de a da viață fiecărui lucru. În acest articol vă voi prezenta munca îmbinată cu priceperea desăvârșită a bunicului. Grădina, pentru bunicul meu, este a doua sa casă în care fiecare detaliu este adânc subliniat de naturalețe, linii și contururi ce te trimit într-o altă lume .
Balta din grădină a luat naștere din multă, multă răbdare, dar mai ales din talentul de a crea totul din propriile resurse, fără a apela la obiecte tehnice sau decorațiuni din comerț. Spre exemplu, barza este confecționată din ipsos, pictată manual după propria imaginație, iar trunchiul de copac și cuibul au fost bine gândite să ia locul unui cadru
natural.
Căsuța din grădină reprezintă locul unde au luat naștere cele mai profunde vise ale tuturor generațiilor de nepoți. Construită cu multă pasiune, adăpostind povești ale unor copiii ce pășeau sfioși în viață. Pentru cei ce doresc să aibă un astfel de exemplar în grădină, răbdarea și imaginația sunt punctele cheie, iar rezultatul va fi unul cu mult peste aștep-tările celor ce cred că e greu sau imposibil .
Locul de relaxare a fost gândit cu mult timp în urmă, însă din pricina locului abrupt și a copacilor ce țineau umbră, realizarea sa a fost amânată până în momentul în care nerăbdarea și din nou talentul său nu l-au putut lăsa să doarmă liniștit până nu și-a văzut visul împlinit. A lucrat zi de zi, fără ajutor, reușind să construiască podul și băncile. Mesteacănul conferă un aer relaxant, îmbinându-se perfect cu cadrul natural. Lumina se propagă printre ramurile copacilor asemeni peisajelor regale din cărțile cu povești. Vă doresc toate cele bune și sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply