Paris este minunat, vizitaţi-l!

0
Georgeta Teodorescu, calatorimDSCN9202 - Versailles - Sala Oglinzilor
Sala oglinzilor – Georgeta Teodorescu
Georgeta Teodorescu, Bucureşti
Dragă redacţie şi dragi cititori,
După foarte mulţi ani de aşteptare, am ajuns la Paris. Iată ce am vizitat.
Versailles se află la 20 km distanţă de Paris. Castelul Versailles a fost reşedinţa regilor Franţei. În palat am văzut apartamentele regilor şi reginelor Franţei inclusiv „Sala Oglinzilor”, de o frumuseţe aparte. În această sală a fost semnat Tratatul de la Versailles. Vizita noastră aici nu a inclus şi grădinile palatului, am zărit câte ceva de la ferestrele palatului care dădeau spre grădini.

 • La Defense. Am făcut un tur cu autocarul în acest cartier cu clădiri foarte înalte care găzduiesc în mare parte birouri. Există şi locuinţe, iar deschiderea mall-ului Quatre-Temps l-a transformat într-un centru comercial important.
 • Georgeta Teodorescu
  Domul Invalizilor- Georgeta Teodorescu
  Domul Invalizilor. Aici se află mormântul lui Napoleon Bonaparte – este realizat din porfir finlandez roşu, având o bază din granit verde. Tot aici se află şi Muzeul Armelor (cel mai mare muzeu militar din lume), Biserica Domului şi Muzeul Planoreliefurilor.
 • Grădinile Tuileries se întind între Piaţa Concordiei şi Muzeul Luvru. Am făcut o plimbare prin aceste grădini, unde am admirat bazinele cu apă şi vegetaţia deosebită cu arbori şi flori diverse.
 • Catedrala Notre Dame se află în centrul Parisului. Este construită în stil gotic, cu o faţadă dantelată, două turnuri patrulatere şi intrare prin trei porţi bogat ornamentate. Pe pavajul din faţa catedralei, printr-o roză este simbolizat punctul zero al Franţei. Am continuat vizita cu Palatul de Justiţie, Panteonul, Opera Garnier, Galeriile Lafayette, Moulen Rouge şi Place Pigale.
 • Basilica Sacre Coeur, construită în stil romano-bizantin, este situată în Pia a St. Piere pe colina Montmartre, în cel mai înalt punct al Parisului. Pentru economie de timp noi am urcat cu funicularul, dar se poate merge şi pe jos. De aici am văzut o  panoramă a Parisului. 
  Georgeta Teodorescu, calatorim DSCN9447 - PARIS - Basilica Sacre Coeur
  Basilica Sacre Coeur -Georgeta Teodorescu
  Spre seară am ajuns la Turnul Eiffel, ne-am plimbat şi am admirat turnul în toată splendoarea lui, luminat tot cu beculeţe galbene într-un clipocit continuu timp de 10-15 minute la fiecare oră.
  A doua zi era pe listă o excursie (opţională) la Palatul Fontainebleau şi apoi pe Valea Loarei sau timp liber la dispoziţie în Paris.
  Georgeta Teodorescu, calatorim DSCN9649 - PARIS - Muzeul Luvru
  Muzeul Luvru – Georgeta Teodorescu
  Cei care au vrut să viziteze Valea Loarei au plecat cu autocarul. Familiile cu copii au ales să meargă la Disneyland şi au folosit transportul în comun. Noi ne-am gândit să vizităm Muzeul Luvru şi să urcăm în Turnul Eiffel. Ca să nu pierdem acolo timpul la cozile pentru bilete la turn, le cumpărasem încă din ţară prin intermediul internetului. În Paris mai pot fi vizitate Muzeul d’Orsay, Centrul Pompidou cu Atelierul Brâncuşi sau se poate face o croazieră pe Sena.
  Georgeta Teodorescu, calatorim DSCN9716 - PARIS - Vedere panoramica din Turnul Eiffel
  Panorama din Turnul Eiffel – Georgeta Teodorescu
  Muzeul Luvru este situat în centrul Parisului, pe malul drept al Senei. Este compus din trei aripi: Denon, Richelieu şi Sully. Intrarea în cele trei aripi se face din sala Napoleon, aflată sub piramida de sticlă. Turnul Eiffel este simbolul Franţei şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO din anul 1991. Am ajuns aici cu transportul în comun cu puţin timp înainte de ora înscrisă pe bilete şi am căutat poarta de intrare (sunt patru porţi) trecută pe biletele noastre. Din turn am admirat panorama Parisului, am localizat vizual toate obiectivele turistice pe care le vizitasem cu o zi înainte. Vizitaţi Parisul, este minunat!
Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply