Parchetul alb – o provocare?

0

Alegerea parchetului poate părea o treabă simplă, dar parchetul alb se poate dovedi o adevărată provocare. Trebuie să iei în considerare și alte lucruri, cel mai important fiind cum se va asorta cu decorul, mobila și culoarea pereților.

Parchetul alb (sau gri foarte deschis) are o culoare neutră, deci se potrivește în aproape orice locuință, indiferent de stilul acesteia. În general, se poate asocia cu toate culorile spectrului cromatic. Există însă câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a face această alegere. Parchetul alb oferă multă luminozitate și mărește optic spațiul. De aceea, este ideal în locuințele mici sau întunecoase. Este o alegere bună și dacă ai mobilă masivă sau pereți mai închiși la culoare, pentru a evita senzația de sufocare. Este cea mai bună opțiune dacă preferi un stil minimalist, suedez, contemporan sau „shabby chic”, dar arată bine și într-o locuință rustică, dacă are un aspect reliefat.

Q: Parchetul alb se murdărește repede?

A: Motivul pentru care multe persoane evită alegerea unui parchet deschis la culoare este că nu vor să facă curat aproape în fiecare zi. Totuși, orice tip de parchet se murdărește la fel de repede, însă pe cele în culori deschise vei observa mai bine orice pată sau urmă. Personal, apreciez acest lucru, pentru că nu evit să dau cu aspiratorul sau să spăl pe jos, deci mă asigur că am o locuință întotdeauna curată. Consider că acest lucru este cu atât mai important dacă ai animale de companie (care lasă blană pe podea sau murdăresc cu lăbuțele) sau copii mici (care se joacă pe jos).

Deși multe persoane îl consideră plictisitor, parchetul alb are un mare beneficiu: este versatil, spre deosebire de cel în alte culori. Îți permite să decorezi oricum îți dorești și poți chiar să alegi palete de culori diferite în fiecare cameră. Dacă îți dorești un decor rece, dar dinamic, îți recomandăm să folosești tonuri de albastru sau mov. În schimb, dacă preferi un decor cald, optează pentru maroniu sau cărămiziu. Le poți utiliza pentru un perete de accent, covor, draperii sau decorațiuni.

Citește și: Parchet laminat în bucătărie: argumente pro și contra

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply