Panourile solare, sursa de energie nelimitata

0

Iti incalzesc apa menajera chiar si in timpul iernii.

Compania Bramac a lansat pe piata romaneasca panourile solare. Produsul este disponibil in 4 modele, de 4 mp, 6 mp, 8 mp si 10 mp, toate avand o rama incorporata care sporeste rezistenta la vant. Panourile solare Bramac au o durata de viata de 30 de ani, primii 10 fiind garantati de companie.

SISTEMELE SOLARE nu sunt eficiente doar in zonele calde de pe glob. De fapt, Romania dispune de un potential important de energie solara tocmai datorita amplasamentului sau geografic. Cele mai insorite zone ale tarii (1450 – 1600 kWh/ mp pe an) sunt Dobrogea, Delta Dunarii si Litoralul Marii Negre.

Campia Romana, Campia de Vest, Banat si o parte din podisurile Transilvaniei si Moldovei primesc intre 1350 – 1450 kWh/mp pe an, in timp ce restul zonelor tarii se bucura de peste 1100 kWh/mp pe an.

Daca aceste cifre nu-ti spun nimic, afla atunci ca in Austria, una din principalele tari care produc si utilizeaza panourile solare, nivelul de insorire nu depaseste 1200 kWh/mp pe an.

PANOURILE SOLARE nu pot fi usor deteriorate de grindina sau de vant. Inainte de a fi lansate pe piata, ele sunt supuse testelor care le determina atat functionalitatea, cat si rezistenta la intemperii. Partea superioara a panourilor este acoperita cu sticla groasa de 4 mm, securizata, asemanatoare ferestrelor de la mansarda. In plus, noile modele de panouri se incastreaza in acoperis, sporindu-le rezistenta la vant.

PANOURILE SOLARE POT FI DE DOUA TIPURI: cu tuburi vidate de sticla sau plane (alcatuite din tevi de cupru izolate cu vata minerala si sticla). Pe langa panourile colectoare, un sistem solar complet mai contine un rezervor, un vas de expansiune, o unitate de control si o statie de control.

Atat componentele sistemului, cat si montajul acestuia sunt asigurate de distribuitorii panourilor solare.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Sabina Usurelu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply