Pălării de vară: cum să fii la modă şi protejată de soare

0

hats-1020838_1920Georgeta Trif, Şoimuş, jud. Hunedoara
Dragi prieteni,
Iubesc în egală măsură florile şi lucrul de mână, dar şi tot ce ţine de a face ceva util în gospodărie.
Admir mult cititorii care bricolează şi care ne pot fi modele prin creaţiile lor. În domeniul croşetatului sunt multe de spus, aşa că vă prezint ce am realizat şi eu, pentru a face un dar unor micuţe domnişoare.
Este vorba de pălării şi poşeţele din aţă albă de bumbac (la bobină) executate cu o croşetă număr mic. Am garnisit aceste pălării cu panglică lucioasă roşie şi cu floricele din mătase roşie şi oranj, tot croşetate.
La poşetuţă, pentru a nu se îndoi când este purtată pe umăr, am introdus în interiorul capacului, chiar pe muchie, un beţişor de plastic, mascat cu aţă albă (puţin mai scurt decât lăţimea genţii).
Am mai modificat un costum, fustă şi bluză, tricotat din fir melană (PNA), cu andrele nr. 2,5. Modelul este în aşa fel încât, după terminarea lucrului se pliază formând pliseuri verticale, de aceea se montează pe andrele un număr mai mare de ochiuri, faţă de fustele obişnuite, drepte. Pe post de garnitură, am croşetat din mătase neagră un guler detaşabil, dantelat.
Sper că v-am dat idei de lucru. Mie îmi place să-mi ocup timpul confecţionând obiecte practice, care pot fi purtate în diverse ocazii. Vă doresc spor la lucru tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply