(P) Zilele de toamna sunt special facute pentru cei mici

0

Graco-Patut-Contour-Electra-Hide-SeekZilele unei toamne calde sunt parca special facute pentru cei mici. Caldura soarelui este potrivita la amiaza, iar razele acestuia sunt foarte benefice pentru sanatate. Asa ca, fii unul dintre cei ce umplu parcurile de carucioare de copii. Daca esti parinte sau bunic, profita de orice zi in care vremea buna iti permite sa iesi la plimbare. Zilele ploioase sau geroase nu sunt departe si vom avea suficient de mult timp sa stam in casa la televizor sau sa colindam mallurile. Daca verile din ultimul timp inseamna, in general, temperaturi extrem de inalte si un soare arzator, iar recomandarile sunt in general de a sta la umbra sau bine blindati in spatele protectiilor UV, toamna este un moment propice in care putem sa lasam pielea sa faca cunostinta ceva mai mult cu soarele.

Cand vremea de afara depaseste 10-15 grade, lasati-i pe cei mici sa se joace cat mai mult in gradini sau parcuri. Este benefic sa stea expusi cu fata, mainile sau picioarele la soare cel putin 20 de minute in fiecare zi. Si cum tehnologia isi face prezenta cam in orice domeniu, chiar si cand e vorba de controlul razelor ultraviolete, putem folosi aplicatii pentru smartphone-uri care sa recomande, in functie de locatia geografica, de previziunile de vreme si alte informatii importante care sunt perioadele zilei in care am putea fi expusi excesiv la raze ultraviolete mai putin benefice sanatatii.

Daca esti fericitul sau fericita posesoare a unei curti sau gradini, cu atat mai bine. Il poti lasa in voie pe cel mic la aer, iar daca este prea mic, iata o idee: cauta prin ofertele de paturi de copii din magazinele online si alege unul pliabil pe care il poti strange usor si muta-l rapid din casa afara si invers. Lasa-l fara saltea si umple-l de jucarii. Il poti lasa astfel pe copil fara grija la aer curat in blandetea soarelui de toamna.

Daca ai timp, foloseste-l pe cat posibil in aer liber, sub razele soarelui pentru ca acestea aduc numeroase beneficii, atat celor mici cat si celor mari: refac depozitele de vitamina D din organism, pot preveni diabetul, reduc durerile reumatice, ajuta la controlul greutatii – si din pacate, in ziua de astazi, chiar si multi copii au aceasta problema – iti aduc mai multa energie si, de ce nu, te bine-dispun. Si pe tine, si pe cel mic. Bucura-te de soare toamnei!

Powered by SEO monitor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply