(P) Vrei o locuinţă confortabilă? Află cu ce să fixezi plăcile termoizolante!

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERADacă te gândești să-ți construiești sau să îți renovezi locuința trebuie să știi că termoizolarea acesteia este foarte importantă, asigurându-ți un grad crescut de confort atât în perioada rece, cât și în perioada caldă a anului. În plus, pe lângă evitarea neplăcerilor cauzate de variațiile de temperatură, hidroizolarea te ajută să faci economii considerabile.

Nu uita însă că doar o lucrare de calitate îţi poate aduce beneficii pe termen lung. Tocmai din acest motiv, specialiștii Sika îți recomandă să optezi pentru un adeziv performant pentru montarea plăcilor termoizolante şi a celor de gips-carton. În acest sens, una dintre cele mai eficiente soluții existente pe piață este SikaBond FoamFix, o spumă adezivă pe bază de poliuretan.

Aceasta are un timp de întărire rapid şi o capacitate de expandare scăzută, fiind folosită pentru lipirea plăcilor de termoizolație și a plăcilor din gips-carton pe o varietate de straturi suport, de la beton, substraturi bituminoase sau zidărie, la lemn, plăci de gips, metal sau PVC. Așadar, produsul are o aplicabilitate largă, putând fi folosit indiferent de tipul de proiect pe care îl ai în plan.

Mai mult, soluția recomandată de specialiștii Sika dispune de o rezistență foarte bună la rupere și se poate folosi atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței, fiind compatibilă cu plăci de gips sau termoizolație precum sunt cele din polistiren extrudat sau expandat, poliuretan, vată minerată sau plăcile de izolație din plută.


SikaFoam Fix Apl gun 02În plus, SikaBond FoamFix este recomandat atât pentru fixări verticale, cât și orizontale
și este extrem de rapid și ușor de folosit, aplicându-se cu ajutorul pistolului de dozare Sika Boom- Dispenser.

SikaFoam Fix Apl gun 01Pentru a obține rezultate de cea mai bună calitate, atenție însă la pregătirea prealabilă a stratului suport, înainte de aplicare acesta trebuind să fie foarte bine nivelat, curățat și uscat. De asemenea, vopseaua, laptele de ciment, particulele de praf, particulele friabile sau uleiurile trebuie îndepărtate și temperatura stratului suport trebuie să fie cuprinsă între +5ºC si +30ºC.


Mai multe detalii despre SikaBond FoamFix,
dar şi despre alte produse Sika poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore/Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply