(P) Votează tinerii designeri români în Electrolux Design Lab!

0

Garden Pod - Ovidiu Subtire (2)Patru tineri români s-au calificat într-o nouă etapă a concursului internaţional Electrolux Design Lab şi au nevoie de votul tău pentru a trece mai departe!

Electrolux Design Lab – un concurs care depăşeşte graniţele designului şi ale tehnologiei

Electrolux Design Lab oferă tinerilor designeri talentaţi o şansă de a-şi etala creativitatea în întreaga lume, fiind o rampă de lansare ce i-a condus pe mulţi dintre concurenţi direct către locuri de muncă şi oportunităţi la nivel internaţional.

Pentru a trece în următoarea etapă, cei patru români au nevoie de voturile publicului. Cele mai votate trei proiecte din clasament ajung direct în următoarea etapă, iar celelalte 32 de proiecte vor trece printr-un proces de jurizare. Au mai rămas doar câteva zile în care puteți vota proiectele lor pe platforma competiției Electrolux Design Lab sau accesând linkurile de mai jos.

Cele patru concepte româneşti care au trecut în etapa urmatoare a Electrolux Design Lab sunt:
Cleaning Glove - Stefan Bogdan (2)• Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Ştefan Bogdan, din cadrul Universităţii de Arte şi Design din Timişoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, ultrasunetele şi apa într-o soluţie rapidă şi eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut;
• Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subţire, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, reprezintă o seră modulară ce creşte plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deşeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară şi umiditate. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicaţii mobile;
Set to Mimic - Sorina Rasteanu (1)• Conceptul SET TO MIMIC al Sorinei Răşteanu, studentă a Universităţii de Vest din Timişoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile şi mirosurile alimentelor la nivel senzorial şi transmite această informaţie către un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă deşi, de fapt, consumă alte alimente;
AMO - George Preoteasa (2)• Conceptul AMO al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucureşti, este un purificator inteligent al aerului, care îmbină funcţia sa de bază cu funcţii de divertisment şi educare a copiilor diagnosticaţi cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.

Tinerii concurează pentru premiul întâi al concursului, un internship plătit, de şase luni, la un centru de design global Electrolux şi 5.000 de euro. Vor fi acordate şi premiul al doilea, în valoare de 3.000 de euro şi premiul al treilea, în valoare de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

De asemenea, la nivel naţional, Electrolux România și partenerii săi, Bucharest Design Center, Designist.ro şi Aira Design Studio, susţin participarea studenţilor români la competiţie. Cel mai bun proiect românesc înscris în concurs va fi premiat cu un stagiu de practică plătit la Aira Design Studio.

Susține proiectele tinerilor români votându-le pe www.electroluxdesignlab.com și pune România pe harta designului internațional!

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply