(P) Toamna se numara butasii de trandafir si bulbii de flori

0

Pomi fructiferi  casa si gradina- 300 x 250Chiar daca vantul si ploaia nu ne fac sa ne gandim neaparat la gradinarit, toamna este anotimpul cel mai favorabil pentru a planta butasi de trandafir sau pomi fructiferi. Numai astfel vor avea timp sa isi dezvolte radacini suficient de puternice pentru a trece peste iarna.

Trandafirii se planteaza la loc ferit, dar cu mult soare si nu trebuie udati peste iarna, ci numai la plantare, ca sa nu se formeze goluri de aer in sol. Pamantul este bine sa fie pregatit inainte, sapat si afanat pentru a incuraja dezvoltarea plantelor, insa fertilizarea nu este necesara.
Pregatirea lor este simpla – un butas de 10-15 cm si cu 4 sau 5 frunze se taie de sub ultimul mugure de jos si se curata de toate frunzele in afara de primele 2 de sus.

Un trandafir frumos creste din butasi tineri, drepti si feriti de boli si daunatori, asa incat este foarte important sa alegeti plante de calitate pentru inmultire. Butasii se planteaza lasand la suprafata doar primele doua frunze si se acopera cu jumatatea de sus, a unei sticle de plastic, respectiv cea cu capac. Cand temperaturile sunt mai ridicate, capacul sticlei se poate scoate pentru a lasa planta sa respire. De acum, nu trebuie decat sa vina primavara pentru ca trandafirii sa se impodobeasca cu flori.

Covera, cel mai mare furnizor de solutii complete pentru agricultura ofera in aceasta toamna peste 10000 de articole potrivite pentru gradina ta. Vei gasi sute de tipuri de bulbi de flori si peste 50 de soiuri diferite de pomi fructiferi. Livrarea se face in maximum 3 zile, majoritatea produselor fiind disponibile pe stoc si in fiecare saptamana poti beneficia de peste 300 de oferte promotionale.

Pentru mai multe sfaturi legate de plantarea si ingrijirea trandafirilor, expertii gradinari te asteapta cu sfaturi gratuite pe site-ul Covera. Intreaba-i cum se planteaza produsele pe care vrei sa le alegi si ce articole s-ar potrivi cel mai bine gradinii tale.

Powered by SEO monitor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply