(P) SYMMETRICA: 5 motive pentru care să alegi pavelele în curtea ta

0

Immagia-pag 24 (9)

Uită de aleile clasice din beton turnat! Dacă îți dorești o curte unicat, care să te reprezinte, e cazul să îți îndrepți atenția către pavele și să te lași purtat de varietatea de culori, forme și texturi prin care îți poți transforma curtea sau grădina în adevărate spații de contemplat.

Astfel, fie că este vorba de căile de acces principale sau despre aleile şi terasele din grădină, pavelele din oferta Symmetrica îmbină cu succes elementele naturale și stilul arhitectural, reușind să răspundă și celor mai exigente cerințe de amenajare.

Iată 5 motive pentru care Symmetrica recomandă amenajarea spaţiului din jurul casei cu pavele:

Design de efect

Pavelele au un design deosebit ce conferă o notă distinctă  şi un aspect deosebit curţii. Pentru că sunt disponibile într-o varietate bogată de modele, texturi şi culori, acestea oferă un aspect modern comparativ cu clasicul beton sau asfalt gri. Astfel, în funcţie de preferinţe, cu ajutorul pavării, curtea ta poate căpăta un aspect rustic, tradiţional sau futurist, pornind de la nuanțe inspirate din natură, până la culori îndrăznețe. În plus, pentru o amenajare de efect, poţi opta pentru pavele cu forme neconvenționale din gama Symmetrica Select pe care să le ansamblezi într-o manieră creativă, de la modele simple şi elegante, la forme geometrice deosebite.

De asemenea, dacă proiectul tău implică reamenajarea grădinii, poți apela la Symmetrica pentru Grădină, un set complet pentru amenajarea unei zone autentice, compus din trepte, dale, rigole și borduri cu aspecte de piatră naturală, ușor de încadrat în orice ambient.

Rezistenţă de durată

Prin caracteristicile pe care le întrunesc, pavelele reprezintă cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte comportamentul la abraziune şi rezistenţă la uzură. Important este doar să alegeţi tipul de pavaj în funcţie de destinaţia acestuia: pietonal sau pentru amenajarea parcării. Mai mult, acestea sunt rezistente la oscilaţii mari de temperatură, intemperii şi sunt foarte uşor de întreţinut, de pe suprafaţa pavată putând fi îndepărtate şi cele mai dificile pete fără prea mult efort. În plus, noua gamă Symmetrica Select beneficiază de sistemul de protecție Aqua Protect, o tehnologie modernă care înlătură una dintre cele mai dese cauze ale deteriorării pavajului – infiltrarea apei.

Raport calitate-preţ excelent

Din punct de vedere al raportului calitate-preţ, pavelele au un real avantaj faţă de aleile din beton. În ciuda faptului că preţul pe metru pătrat este acelaşi în cazul unei pavări ca şi în cazul folosirii de asfalt sau beton, aproximativ 25 de lei pentru pavajului clasic, investiţia în pavele este mult mai avantajoasă, aceastea având o durabilitate de până la 25 de ani, faţă de beton sau asfalt care trebuie înlocuit la maxim 10 ani.

De asemenea, întrucât pavelele se fixează pe pat de nisip, şi costurile de montaj sunt mai reduse decât în cazul aleilor turnate. Având forme bine definite, îmbinarea lor este realizată facil, iar rezultatul este o suprafaţă rezistentă şi unitară. Mai mult, zonele pavate pot fi utilizate imediat după montare, fără a mai fi necesar un timp de așteptare.

Benefice pentru mediul înconjurător

Materialele din care sunt create şi formele predefinite fac din pavele alegerea perfectă şi din punct de vedere al relaţiei cu mediul înconjurător. Spre deosebire de asfalt, care este un produs petrolier ce conţine o cantitate mare de substanţe toxice, pavelele sunt produse din elemente naturale, care nu afectează mediul înconjurător. Mai mult, datorită spaţiilor de 2-3 mm care se formează între piese, pavajul permite drenarea apei şi aerisirea solului.

Pe de altă parte, existenţa pavelelor ecologice, care permit menţinerea vegetaţiei, oferă posibilitatea creării unor amenajări peisagistice de efect, atât din punct de vedere al design-ului, cât şi din punct de vedere al aromonizării cu mediul înconjurător.

Înlocuire uşoară

Comparativ cu alte materiale folosite pentru amenajarea curţilor, pavelele au avantajul de a putea fi recuperate integral dacă vă gândiţi să aduceţi modificări în peisagistică. De asemenea, când este nevoie de o intervenţie la conductele subterane, de exemplu, acestea se pot scoate şi aranja la fel, fără pierderi. Mai mult, datorită formelor predefinite, dacă o pavelă s-a spart, aceasta poate fi înlocuită foarte uşor.

Pentru mai multe detalii despre gamele Symmetrica Select și Symmetrica pentru Grădină, dar și despre celelalte soluții de amenajare cu dale, borduri sau rigole, accesați www.symmetrica.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply