(P) Sisteme moderne și inedite pentru iluminatul casei

0

Sistemul de iluminare al casei reprezintă o primă grijă atunci când se dorește renovarea. Este de la sine înțeles că acesta este bine implementat în zidurile locuinței și orice reparație aduce cu sine un deranj și costuri corelate. Așadar, bine pus la punct, acesta trebuie modernizat. Cât despre partea sa exterioară, sistemul de iluminat de ordin modern permite versatilitate în opțiuni.

Iluminatul creativ joacă un rol important. Acesta poate crea efecte deosebite și pe lângă rolul său estetic, bifează și partea practică și necesară. Cu alte cuvinte, nu este un compromis, nu încarcă casa cu prea mult și pur și simplu permite ca în loc de clasicele abajururi și lustre să se opteze pentru un design și formă interesantă.

Soluții optime pentru sistemul de iluminat al casei se găsesc la www.elematis.ro. Începând cu baza sistemului și continuând cu siguranțele automate, tot ce ține de cabluri sau chiar surse și corpuri de iluminat. Tot ei pot fi și furnizori de idei inovative, fiind o echipă bine pregătită ce poate oferi servicii de consultanță pentru proiectarea sistemului electric.

Una peste alta, o sursă complexă de idei și produse precum elematis.ro vă poate fi inspirație pentru întreg proiectul. Așadar, de la punctul zero și până la proiectare, gândeşte un plan complex, cu ajutorul specialiștilor din domeniu.

Dacă nu te-ai hotărât încă ce ai nevoie, după o consultare cu specialistul poți căuta opțiunile ceva mai moderne pe care le ai la îndemână. Pentru că astfel de schimbări sunt majore prin implicațiile de costuri și nu numai, îți prezentăm câteva idei interesante, aplicate la timpul potrivit:

  •  Formă de Y a luminii din tavan. Este vorba de un tavan modular ce dispune de o formă de tip Y. Seamănă cu o creangă de copac, acoperă camera pe lungime și împrăștie lumina în toată încăperea. Se completează și de lumini pe laterale, supendate, ce pot crea la rândul lor un efect deosebit. Spre exemplu, așezate strategic acestea pot fi asemănate cu picăturile de ploaie, formând o cascadă. Ceva deosebit!
  • La capitolul spoturi este de preferat moderația. Pentru că nu sunt generoase în dimensiuni, mulți utilizatori au tendința de a merge pe ceva amplu, încărcat excesiv. Acestea însă sunt doar lumini ambientale, deci nu sursă principală de lumină.
  • Lustrele supradimensionate sunt și ele de ordin modern. Acestea se pot integra destul de ușor în aproape orice tip de decor. Partea bună este că oferă lumină generoasă, pe măsura abajurului, supradimensionat.
  • Sistem de iluminare circular. Aceasta poate fi de asemenea o manieră aparte de a pune accent pe forme și pe încăperea în cauză. Oferă o senzație de relaxare și poate fi prezent în orice încăpere a casei.

Combinația de stiluri

O altă regulă nescrisă atunci când vine vorba de sistemul de iluminat al casei se referă la combinația de stiluri și culori. Mulți merg pe ideea de a asorta lustrele cu orice altă sursă de iluminat, precum veiozele ce domnesc pe mobilă. Însă nu contestă nimeni că un efect deosebit va fi creat prin combinarea acestora. Până la urmă locul arată cu mult mai interesant astfel.

Desigur că astfel de alegeri se fac după o atentă analiză a casei. În funcție de destinația camerei și cum este proiectată se va alege și iluminatul. Spre exemplu camera de relaxare, acolo unde este spațiu de citit poate avea o sursă de lumină mai puternică doar pentru o zonă; în rest, lumina mai puțin puternică creează micul colț de rai dorit.

Pentru zona de baie sau bucătărie situația este la opus. Cert este că iluminatul perfect al casei se obține după combinații de sisteme, deci nu te baza doar pe becuri clasice și lustre de asemenea.

De preferat este ca sistemul de iluminat al locuinței să țină cont de multiplele aparate ce au nevoie de alimentare electrică. Prizele în număr parcă tot mai mare, estetic ascunse, sunt parte din casele moderne. Depindem de acestea. Tocmai pentru a nu crea supraalimentarea unei surse, de preferat este să existe un proiect ce include mai multe prize într-o încăpere. Spre exemplu lampadarele pot fi și ele o sursă de lumină, mai ales pentru zona de colț a camerelor.

Gândește astăzi pentru confortul de mâine pare să fie deviza pe care merge orice utilizator, înainte de a începe proiectarea unui sistem de iluminat.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply