(P) Sfaturile KUMA: Cum amenajezi o bucătărie de mici dimensiuni

0

Bucătăriile de apartament sau cele de garsonieră reprezintă o adevărată provocare în procesul de amenajare, unde, din cauza dimensiunilor reduse, amenajările de tip bar, insulă sau peninsulă sunt imposibil de adoptat, acestea necesitând o zonă de delimitare între zona de gătit și cea de servit. Însă, pentru a valorifica la maxim un spațiu restrâns, Kuma vă oferă o serie de recomandări cu ajutorul cărora vă puteți transforma mica bucătărie într-un spațiu funcțional și util.

În primul rând, cel mai important element pe care Kuma îl recomandă este instalarea unui blat turnat continuu cu chiuveta de bucătărie, ambele fiind confecționate din același material, cu un design minimalist, ușor de întreținut. În ceea ce privește blatul, vă sugerăm să acordați o atenție sporită și grosimii acestuia. Astfel, pentru bucătăriile minimaliste, puteți alege un blat din RECTOR solid surface care permite grosimi între 1,8 cm – 2 cm. Dacă vă doriți un blat cu un aspect mai masiv, alegerea potrivită a materialului ar fi granit, quartz sau glass, a căror grosime efectivă poate fi între 2,2 cm – 3 cm, iar grosimea aparentă poate ajunge chiar și până la 8-10 cm.

De asemenea, evitați încastrările sau alipirile de chiuvete, întrucât acestea nu sunt doar inestetice, ci și foarte greu de întreținut în timp.

2.Blat KUMA QUARTZ

De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că în spațiile înguste, cea mai bună opțiune de amenajare este cea liniară, care să cuprindă chiuveta, cuptorul/plita și frigiderul pe un singur perete. De asemenea, pentru că depozitarea devine un aspect cheie, Kuma recomandă corpurile suspendate de înălțimi mari, până la plafon, care eliberează podeaua și crează senzația de spațialitate. Totodată, vă puteți alege diverse sisteme de coșuri metalice – cămară extractibilă, coșuri Jolly sau corpuri de colț.

1.Bucatarie NORDLINE stil clasic cu blat KUMA QUARTZ

Pe de altă parte, dacă spațiul și căile de acces vă permit, se poate opta pentru o bucătărie în formă de „L”, care poate avea o terminație mai joasă unde, pentru un plus de culoare, puteți așeza și câteva perne decorative. Bucătăriile în formă de „U” se adresează, în mod special, pasionaților de gătit, care au nevoie de cât mai multe opțiuni de depozitare, precum și de un spațiu mai amplu de desfășurare.

3.Bucatarie NORDLINE cu blat KUMA graphalit alb

4.Bucatarie NORDLINE cu chiuveta KUMA

Mai mult, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, puteți alege pentru blat sau mobilier culori deschise (alb, crem sau beige), care pot fi accesorizate cu electrocasnice mici în culori puternice, vibrante, precum roșu, portocaliu sau verde crud sau chiar cu decorațiuni negre.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele Kuma și soluțiile oferite de aceștia, vizitați www.kumaromania.ro.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply