(P) Secretul unui dressing corect amenajat

0

VELUX_ST_1În fiecare casă sau apartament, hainele își au locul lor bine stabilit în dulapuri şi dressing-uri încăpătoare, pentru a ne facilita alegerea ținutei potrivite în funcție de momentul zilei şi de activitate. Dotate cu sertare, umerașe, cutii şi alte suporturi, rândurile aliniate de bluze, rochii, cămăși și costume își așteaptă rândul la purtat în fiecare anotimp.

VELUX_ST_2Trecând peste detaliile legate de depozitare, un dressing util şi corect amenajat ar trebui să conțină un spațiu alocat pentru probare şi evaluare, de fiecare dată amplasat în vecinătatea unei oglinzi generoase. Un aspect omis de multe ori în perioada de amenajare, dar esențial atunci când evaluăm o ținută, este legat gradul de iluminare din interior, care poate să deformeze imaginea din oglindă. Unghiul din care vine lumina şi tipul luminii (artificială sau naturală) pot deforma modul în care arătăm într-o ținută.

Deși poate părea o fantezie, dressing-urile întunecoase, care nu sunt dotate cu ferestre ci proiectate ca și anexe ale altor încăperi, pot beneficia de propria sursă de lumină naturală pe perioada zilei.


Soluția modernă, cu un design atractiv se numește tunel solar – un produs inovator oferit de VELUX,
care iluminează natural spatiile interioare de dimensiuni mici, în care nu se pot monta ferestre (holuri, băi, scări interioare, camere fără pereți exteriori).

VELUX_Tunel Solar_4Tunelul este pe cât de simplist, pe atât de uluitor în ceea ce privește efectul produs. Profilul exterior discret al tunelului, similar cu cel al unei ferestre de mansardă, se potrivește pentru montajul pe orice tip de învelitoare. Lumina care pătrunde prin acesta este condusă printr-un tub reflectorizant și difuzată în interior printr-o aplică, aceasta fiind de fapt singura parte vizibilă a tunelului. Pentru pasionații de design, o aplică avangardistă semnată de celebrul designer Ross Lovegrove, este disponibilă.

VELUX_ST 5Tunelul solar VELUX este o soluție de iluminat sănătoasă și economică. Pentru a alege corect produsul potrivit în cazul locuinței tale, trebuie să ai în vedere distanța între plafon și șipca de susținere a învelitorii. Dacă distanța nu depășește 1.5 m, alege tunelul solar cu tub flexibil. Dacă distanța ajunge la maxim 6 m, este potrivit un tunel solar cu tub rigid.

Mai mult, poți afla câtă lumină naturală ar putea aduce un tunel solar în casa ta, testând aplicația Calculator LUX, disponibilă pe velux.ro.

Calculatorul de lumină va genera un răspuns personalizat în funcție de orientarea pe acoperiș a tunelului, furnizând numărul și tipul de tunele potrivite, precum și cantitatea de lumină naturală adusă.

Dacă într-o zi înnorată, un tunel solar VELUX generează atâta lumină naturală cât tradiționalul bec de 60W, gândește-te câtă lumină poate să aducă într-o după-amiază însorită!

Testează-l și tu accesând aplicația Calculator de lumină disponibilă pe velux.ro.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply