(P) Secretul unei ambianțe de poveste

0

Locuințele reflectă pe de-o parte, nevoile fiecăruia dintre noi, care diferă de la persoană la persoană, iar pe de altă parte spun câte o poveste despre afinitățile, dorințele și gusturile în materie de decorațiuni, conferind, în final, o identitate proprie.

În funcție de acestea și de curentele de stil care se dezvoltă în design-ul de interior, se pot identifica câteva direcții cum ar fi cel clasic, cel modernist, cel minimalist, iar la categoria „clasic” intra, la loc de cinste, trendul retro, ce include toate piesele de mobilier si decoratiunile vintage sau cu aspect vintage.
De ce vintage?
Alegem vintage pentru că piesele spun o poveste, pentru că vin dintr-o lume cu un ritm mai puțin alert, cu discuții pe îndelete, obieciuri de epocă și etichete domnești. Pentru că vorbesc despre moștenirea pe care ne-au dat-o timpurile vechi și oamenii de demult.
Piesele retro au trecut proba timpului
Fie că sunt autentice, fie că sunt replici, design-ul lor a trecut proba timpului, asta fiind o dovadă a faptului că stilul le este deja unul consacrat și apreciat până în zilele noastre. 
Antique este noul chic
Printre piesele de mobilier sau decoratiunile moderne pe care deja le-ai achiziționat pentru amenajarea locuinței tale, nota de vintage poate fi completarea perfectă, scoțându-se în evidență reciproc, iar contrastul va aduce personalitate decorului contemporan.
Pentru ceea ce se cheama o prăvălie cu dichis, cu triluri din vremuri străvechi cu decorațiuni si mobilier ce amintesc de meșteșugul manufacturier, retroboutique.ro pare să fie opțiunea potrivită.
Sfeșnice, perne decorative, ceasuri vintage, suporturi de umbrele, obiecte de iluminat din lemn antichizat în stil Scandinav sau piese de mobilier provensal sunt câteva dintre motivele care ar putea să te convingă că într-un spațiu armonios și boem, accentele retro aduc farmec, personalitate și spun povești cu stil.
Powered by SEO Monitor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply