(P) Secretele unui dormitor armonios

0

shutterstock_163854677Dormitorul ar trebui să reprezinte pentru fiecare dintre noi cel mai important spațiu din întreaga locuință. Aici ne petrecem ore bune din zi pentru a dormi sau a ne relaxa, așa că atmosfera din această încăpere trebuie să fie pe cât de relaxantă, pe atât de prietenoasă.

O metodă simplă pe care o poți adopta atunci când vine vorba de decorarea dormitorului este Feng Shui, o artă străveche chinezească. Această artă studiază energia vitală care ne înconjoară și încearcă să echilibreze fluxul de energie din spațiile în care petrecem cel mai mult timp.

Există câteva principii de bază pe care dacă le urmezi îți poți îmbunătăți starea de spirit. Iată câteva dintre ele:

  • Dormitorul ar trebui ales, pe cât posibil, cât mai departe de ușa de intrare a casei. Acest lucru îți oferă siguranță și un sentiment de protecție.
  • Alege culorile neutre și pastelate pentru o senzație de relaxare și o atmosferă primitoare.
  • Amplasează patul cât mai departe de ușa de intrare în cameră și evită pe cât posibil ca acesta să fie așezat în linie cu ușa. Dormitul cu picioarele către ieșirea din încăpere este de asemenea nerecomandat deoarece se spune că te poate seca de forța vitală.
  • Fii cât mai ordonat. O cameră dezordată nu permite circulația energiei în mod liber și se spune că prevestește un blocaj în parcusul vieții tale.
  • Aparatele de fitness, televizorul sau laptopul nu-și au locul în dormitor deoarece consumă foarte multă energie și te pot distrage de la momentele de odihnă.
  • Conceptul Feng Shui este foarte legat de sursele naturale de lumină. Folosește niște jaluzele care dimineața să permită pătrunderea ușoară a luminii, iar noaptea să asigure întunericul în cameră.

Un alt sfat ce te poate ajuta la crearea unui spațiu armonios în dormitor se referă la produsele de dormit. Acestea, alese corect, pot fi calea către un somn profund și complet sănătos, în special dacă suferi de diverse afecțiuni. Pilota este foarte importantă deoarece ea trebuie să asigure o temperatură constantă în timpul perioadei de odihnă.

Nature Duvet

Green Future îți recomandă, așadar, Pilota Nature care este potrivită pentru toate cele 4 anotimpuri. Fibra de bambus are o structură cu goluri de aer în interior, caracteristică ce o face potrivită pentru orice anotimp – este călduroasă iarna și racoroasă pe timpul verii. Spre deosebire de bumbac, bambusul absoarbe cu 40% mai mult umiditatea, dar o și elimină imediat în mediul ambiant fiind o alegere perfectă pentru persoanele cu probleme de transpirație în timpul somnului. Având proprietăți antialergice și antimicrobiene naturale, fibra de bambus este recomandată persoanelor cu alergii sau cu ten sensibil.

O alegere isteață este întotdeauna rezultatul unei perioade de cercetare amănunțită atât din punct de vedere al produselor potrivite ție, cât și al nevoilor tale.

Intră pe site și află ce ți se potrivește mai bine.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply