(P) Recomandarile KUMA: Cum sa iti amenajezi bucataria in stil scandinav

0

Stilul scandinav, specific țărilor nordice europene, a început să fie din ce în ce mai popular și in rândul românilor, fiind puternic promovat de către specialiștii în design interior din întreaga lume.

Contrar climei reci din care provine, stilul scandinav este caracterizat printr-un echilibru perfect între estetică și funcționalitate, reușind să transforme orice încăpere într-un spațiu cald și primitor.

Cu ajutorul specialiștilor Kuma- , unul dintre principalii producători locali de lavoare şi mobilier, vă oferim câteva sfaturi prin care puteți obține un decor scandinav chiar în bucătăria voastră. După cum bine știți, fiecare încăpere trebuie să aibă un focus-point; dacă în dormitor avem patul, iar în baie vedeta este lavoarul, în cazul bucătăriei, centrul atenției se restrânge asupra blatului de lucru – suprafața continuă între blat, chiuvetă și aparatele casnice utile. Cu linii drepte, personalizate și creat din materiale calde, naturale, blatul perfect este acela care vă oferă senzația de mângâiere la fiecare atingere.

Pentru nordici, este un must-have ca unul dintre elementele din bucătărie să aibă culoarea neagră, fiind o culoare care aduce un plus de eleganță spațiului. În acest caz, Kuma recomandă granitul Nero Africa sau materialul solid surface RECTOR Galaxy, care pot fi combinate cu elemente în nuanțe de bej, alb, maron sau wenge.

De asemenea, pe lângă materiale, la fel de importante sunt și formele bolurilor, care pot fi personalizate în funcție de cerințele voastre. Chiuvetele din inox aparțin de domeniul trecutului, iar Kuma le-a înlocuit cu produse din materiale moderne, precum granit compus în nuanțe bej, cuarțuri albe amestecate cu sticlă reciclată sau oglindă, care sunt turnate continuu cu blatul. Nu în ultimul rând, pentru a satisface și cele mai exigente dorințe, puteți opta pentru noile materiale – Taurus și Sirius, avand in compozitie insertie de oglinda.

În ceea ce privește mobilierul de bucătărie, Kuma&Nordline încearcă să insufle prin conceptele sale un nou mod de viață persoanelor moderne, cu viziune, pentru care confortul și funcționalitatea sunt mai mult decât simple cuvinte.

Astfel, recomandarea Kuma este mobilierul din MDF în varianta furniruită, ideal pentru adepții unui stil clasic, cu aspect romantic. Pentru bucătăriile moderne, puteți atrage privirile cu un mobilier din MDF vopsit sau infoliat, completat cu accente din lemn natur. Nu uitați că tipul mobilierului se alege în funcție de forma spațiului: de la bucătării liniare, la cele în forme de „L”, „U” sau cu o zonă de insulă, ori peninsulă.

Din punct de vedere coloristic, românii s-au îndrăgostit iremediabil de culorile calde ale naturii, precum bej sau crem, pe care le încorporează în designul mobilierului alături de mixuri de cuarțuri cu perle sidefate, pentru a obține o senzație de calm și liniște.

În cazul în care deja începeți să schițați deja bucătăria de vis, vă sugerăm să aveți în vedere spațiul de care dispuneți. Astfel, dacă aveți o bucătărie de dimensiuni reduse, funcționalitatea devine cel mai important aspect și puteți opta pentru bucătării liniare, care includ doar obiectele necesare: chiuveta, cuptorul/plita, frigiderul. Consilierii Kuma vă stau la dispoziție pentru a găsi formule de amplasare cât mai ergonomice.

Pe de altă parte, dacă vă numărați printre cei care beneficiază de o bucătărie generoasă, singura grijă pe care o aveți este partea estetică, situație în care puteți opta pentru o bucătărie tip open-space, construită în prelungirea celorlalte funcțiuni: living, dining sau bar. De asemenea, un spațiu generos permite includerea unui blat de insulă sau a unei zone de bar, unde Kuma poate interveni cu o gamă variată de culori și modele.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele Kuma și mobilierul Nordline, vizitați www.kumaromania.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply