(P) Prelungeste durata de viata a saltelei cu o somiera metalica premium

0

Media de viata a unei saltele este intre 5 si 10 ani. Poti insa sa ii prelungesti existenta cu cateva trucuri. Unul dintre acestea, si cel mai important, este somiera pe care o folosesti. Aceasta trebuie sa fie o somiera metalica premium, care va proteja foarte bine salteaua.

Un pat cu saltea reprezinta o investitie importanta, de aceea iti vei dori sa te bucuri de aceste bunuri cat mai multa vreme. Faptul ca nu acorzi o atentie deosebita saltelei s-ar putea sa te coste mult. Mai exact, un pat nou mai repede decat ti-ai fi imaginat.

Practic, de cat de indelungata este perioada in care te bucuri de beneficiile pe care ti le ofera investitia facuta depinde de cativa factori, iar aici sunt incluse calitatea materialelor, lenjeria de pat folosita si modul de utilizare al patului. Ingrijirea acestuia va juca un rol deosebit de important.

Iata cateva reguli utile:

Foloseste o protectie pentru saltea. Aceasta va preveni udarea saltelei in urma unor accidente precum o cana de ceai sau de cafea varsata din greseala in pat. In plus, transpiratia poate lasa un miros urat in textura saltelei si poate determina aparitia mucegaiului. Husa de protectie poate fi foarte usor curatata la masina de spalat.

Schimba patul in mod regulat. Asternuturile trebuie schimbate o data pe saptamana. In felul acesta, nu vei lasa ca murdaria sa patrunda prin cearceaf pe suprafata saltelei.

Curata periodic salteaua. O data pe luna, dezbraca patul si aspira-i suprafata si cusaturile pentru a elimina praful. Daca salteaua este prevazuta cu o husa detasabila, spal-o si pe aceea tot o data pe luna.

Intoarce salteaua regulat. La fiecare doua-trei luni, in special in primii ani de viata ai saltelei, este recomandat sa o intorci pe cealalta parte sau sa o rotesti.

Nu manca in pat. Este tentant sa iei micul dejun in pat sau mici gustari in timp ce vizionezi filme, insa e indicat sa ti alimentele departe de pat. Bucatelele marunte de chips-uri pot patrunde intre cursaturile saltelei, in vreme ce un pahar de suc varsat in pat ar putea provoca alte probleme.

Foloseste o somiera metalica. Salteaua este proiectata sa iti sustina greutatea, dar in acelasi timp si ea trebuie sustinuta in mod corect. In acest sens sunt recomandate somiere metalice premium. Acestea vor prelungi cu cativa ani buni salteaua, asigurandu-i o forma buna. Sunt realizate din profil metalic patrat, care le ofera rezistenta si elasticitate – ele nu se vor curba dupa o perioada de utilizare. Pentru o mai mare durabilitate, somierele metalice premium sunt vopsite in camp electrostatic.

O somiera veche, care are lamelele uzate, sau un cadru rupt pot afecta salteaua, reducand confortul oferit. Poti opta pentru somiere rabatabile. Intrucat pot fi ridicate pana la un unghi de 45 de grade, ofera un spatiu de depozitare sub pat foarte util.

Pentru somiere pat metalice sau rabatabile ori pentru somiere destinate persoanelor supraponderale viziteaza magazinul online rame-pat.ro. Aici vei gasi somiere proiectate sa reziste, iar impreuna cu o saltea de calitate sa ofere un somn bun si odihnitor.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply