(P) Motive pentru care să optezi pentru un sistem de ventilație cu recuperare de căldură Prana

0

Rolul ventilației într-o locuință este deosebit de important. Aceasta asigură o circulație optimă a aerului în interior și menține un nivel normal de umiditate, protejând astfel sănătatea celor din casă.

În locuințele vechi ventilația se face în mod natural, cu ajutorul găurilor și crăpăturilor din pereți sau prin deschiderea ușilor sau ferestrelor. Cele noi însă, datorită unui grad de etanșeitate mai mare, au nevoie de metode diferite de aerisire, fiind necesar să fie ajutate cu aparate de ventilație cum ar fi cele de aer condiționat, ventilatoarele sau recuperatoarele de căldură.

Dintre toate aparatele utilizate în ventilarea mecanică a caselor, cele mai bune rezultate sunt oferite de către ventilatoarele cu recuperare de căldură. Aceste dispozitive sunt în mod continuu perfecționate astfel încât să aibă un grad de eficiență energetică cât mai mare, un design cât mai practic și sisteme de comandă cât mai performante.

Ce este un ventilator cu recuperare de căldură?

Un ventilator cu recuperare de căldură este un aparat conceput astfel încât să permită un schimb permanent de aer cu exteriorul, fără a se pierde căldura.

Mai exact, aerul evacuat va ceda în sezonul rece căldura aerului rece și proaspăt admis de afară, printr-un schimbător de căldură, menținând aceeași temperatură în încăpere, dar și un nivel optim de umiditate. În sezonul cald, procesul se inversează, răcoarea fiind păstrată în camere, fără costuri suplimentare.

Recuperatorul de căldură Prana – tehnologie revoluționară dublu flux și schimbător de căldură din cupru

Compania Prana este inventatorul sistemului de ventilație cu recuperare de căldură ce funcționează pe baza tehnologiei revoluționare dublu flux. Datorită acesteia, admisia și evacuarea aerului au loc simultan și continuu, acest lucru însemnând un debit de aer dublu spre deosebire de recuperatoarele clasice cu flux reversibil.

Un recuperator de căldură Prana este dotat cu schimbător de căldură din cupru. Materialul se remarcă prin conductivitate termică excelentă și prin proprietățile sale antiseptice naturale, care ajută la decontaminarea aerului și înlătură necesitatea existenței unor filtre speciale.

În laboratoarele climatice Prana, inginerii cu vastă experiență dezvoltă, testează și aduc pe piață noi modele de recuperatoare de căldură, cea de-a patra generație fiind astăzi disponibilă oricui, atât pe site-ul principal al producătorului, cât și pe pranaromania.ro.

Motive pentru care să alegi un recuperator de căldură Prana

Un recuperator de căldură pentru aerisire Prana este alegerea ideală pentru locuințele noi care, datorită materialelor utilizate, nu pot fi ventilate corect. Acesta asigură o circulație corectă a aerului în încăperi, nu permite dezvoltarea igrasiei și mucegaiurilor, înlătură mirosurile neplăcute și menține un nivel normal al umidității.

Achiziționarea unui sistem de ventilație de la Prana România este o decizie înțeleaptă deoarece:

  • Asigură un mediu sănătos și odihnitor pentru cei din interior

Cel mai important rol al unui ventilator cu recuperare de căldură este de a avea grijă de sănătatea celor din interior. Datorită schimbătorului de căldură din cupru și a tehnologiei dublu flux, recuperatorul Prana permite aerului să circule corect, îl purifică și menține un nivel optim de umiditate. Mucegaiul și igrasia nu mai apar, iar aerul este curat, locuitorii putând astfel să se bucure de un mediu sănătos și odihnitor.

  • Menține sănătatea locuinței

Schimbul de aer simultan și continuu reglează umiditatea, astfel că nu mai apare condens pe geamuri, iar pereții nu mai sunt afectați de umezeală. De asemenea, bunurile din casă nu se mai deteriorează, aparatele electrice având foarte multe de câștigat în acest sens.

  • Are o eficiență energetică mare

Recuperatoarele de căldură Prana au o eficiență energetică de până la 92%, iar acest lucru se datorează trecerii simultane și continue a fluxurilor, fără a le amesteca. Căldura va fi păstrată în încăpere iarna, ceea ce înseamnă economii de până la 30% cu încălzirea, iar vara va fi menținută răcoarea în interior – economii de până la 70% cu energia consumată de aerul condiționat.

  • Se instalează ușor și repede

Montajul unui recuperator de căldură de la Prana se face ușor și rapid, în aproximativ 2 ore. În urma acestuia nu rezultă praf și nici nu vor fi necesare lucrări de reparații, unitatea fiind montată în partea superioară a peretelui cu ajutorul unui material de etanșare, după ce a fost efectuată o gaură cu diametrul corespunzător modelului. Întregul aparat este ascuns în grosimea peretelui, afară rămânând doar grilele de ventilație.

  • Este o investiție pe termen lung

Produsele Prana se bucură de un foarte bun raport calitate-preț, toate fiind însoțite de garanții de 2 ani. Prețul diferă în funcție de model, existând atât recuperatoare de căldură pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale sau industriale. Consumul maxim de energie electrică variază de la 32 Wh, la 310 Wh, tot în funcție de model, fiind foarte mic comparativ cu cel al altor aparate de ventilare. Astfel, beneficiile pe care le oferă recuperatoarele Prana sunt indiscutabile, aceste produse dovedindu-și clar calitățile pe termen lung.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply