(P) Mituri și dezinformări despre acoperișurile din țiglă metalică

0

Țigla metalică a suferit multe transformări pozitive de-a lungul anilor, devenind grație tehnologiilor tot mai performante, mai rezistentă și mai versatilă. Dar, chiar și în domeniul construcțiilor, există încă mituri și dezinformări.

Multă lume este precaută când vine vorba de acoperișurile din țiglă metalică pentru că există câteva concepții greșite despre acestea.

  • Țigla metalică este gălăgioasă.

Unul dintre cele mai frecvente mituri ce apare în spațiul public este că un acoperiș cu țiglă metalică ar fi zgomotos (în special atunci când plouă). Nimic mai neadevărat. În cazul în care izolarea mansardei sau a podului a fost efectuată corect, atunci zgomotul nu va reprezenta o problemă.

În plus, în zilele noastre există un număr mare de produse cu proprietăți fonoizolante, care pot diminua considerabil orice zgomot de la acoperiș, fie el natural sau mecanic.

  • Grindina provoacă daune ireparabile.

Grindina de dimensiuni obișnuite nu va provoca stricăciuni unui acoperiș din țiglă metalică. Proveniența materialului și compoziția sa au un rol hotărâtor în acest sens deoarece asigură rezistența acoperișului în fața intemperiilor.

  • Nu se poate merge pe acoperișurile metalice.

În esență, se poate merge pe un acoperiș cu țiglă metalică fără a provoca stricăciuni, dar depinde foarte mult de tipul de țiglă folosită, de tehnologia de ambutisare pentru rezistență la factori externi și la posibilele deformări, de tratamentele aplicate suprafeței, mai exact, de calitatea acestuia. În plus, țigla metalică modernă este special concepută pentru a facilita lucrul la înălțime și a proteja de pericole pe cei care urmează să o monteze.

  • Țiglele metalice țin casa rece.

Din păcate, acest mit circulă de ceva timp, deși nu are nicio bază reală. Tipul de țiglă ales, precum și montarea ei, nu afectează temperatura resimțită în casă. Izolația podului este responsabilă de menținerea căldurii în interior.

  • Țigla metalică nu e prea estetică.

Deși mulți s-ar gândi că țigla metalică se poate potrivi cu orice casă, există persoane care nu pot concepe ideea că țigla metalică este atât de versatilă, fiind realizată dintr-un material rece.

Adevărul este că, în prezent, există învelitori din țiglă metalică cu diferite finisaje, potrivite oricărui stil arhitectural (modern/contemporan, colonial, etnic, mediteranean, clasic), oțelul fiind un material maleabil, ce oferă inginerilor și designerilor libertatea de a crea învelitori cu aspect deosebit.

  • Prețul țiglelor metalice este prea mare.

Proprietarii de case trebuie să aibă în vedere că, pe termen lung, un acoperiș cu țigle metalice este mai ieftin decât unul de beton. Durata de exploatare de 60 de ani ne arată faptul că achiziționarea unui astfel de produs este o investiție bună, nu un moft.

De asemenea, costurile cu mentenanța vor fi semnificativ diminuate, iar reparațiile se vor efectua rapid și foarte rar (în funcție de cât de bine este întreținut acoperișul).

  • Nu rezistă la temperaturi extreme.

Dacă stăm să comparăm țiglele metalice cu țiglele de beton sau ceramică vom ajunge la concluzia că primul tip de țigle are o performanță mult mai bună, în condiții meteorologice diverse.

În emisfera nordică ne confruntăm, deseori, cu zăpadă, grindină și gheață, iar acoperișurile din țiglă metalică sunt cele mai folosite și mai durabile învelitori pentru că nu lasă să se adune zăpada și împiedică pătrunderea apei. De asemenea, în sezonul cald țiglele metalice ne ajută să ținem departe radiațiile solare și ne micșorează costurile pentru răcirea locuinței.

  • Există variante mai bune.

Metalul este un material premium și foarte multă lume consideră că îl poate compara cu ale opțiuni, tot premium: lemn, ceramică sau beton.

Da, un acoperiș cu țigle metalice nu va avea o viață de 100 de ani, așa cum promite acoperișul cu țigle de beton, dar nu va suferi atâtea stricăciuni și își va păstra foarte mult timp frumusețea și caracteristicile tehnice neatinse. În plus, țigla metalică este ușoară și nu deteriorează structura de rezistență a casei.

RoofArt: soluții pentru acoperișuri de înaltă calitate

O companie care te poate ajuta să alegi țigla metalică potrivită pentru proiectul tău este RoofArt. Aceasta are experiență vasta, fiind în domeniu de aproximativ 20 de ani, și poate satisface cerințele oricărui client. Astfel, te vei bucura de sfaturile unei echipe de profesioniști care îți va fi alături de la primele schițe ale proiectului, până la predarea lui.

Țigla metalică Umbrella® este vedeta companiei brașovene RoofArt. Aceasta se găsește atât în varianta clasică, cu lungimi ale panourilor de până la 4230 mm (echivalentul a 12 module), cât și în varianta cu prinderi ascunse, cu dimensiune fixă de 755 mm (echivalentul a 2 module).

Ai posibilitatea de a alege între diferite tipuri de materie primă: acoperire mată sau lucioasă, grosimi ale foilor de tablă între 0,47 și 0,53 mm, strat de zinc de minim 225 gr/mp și maxim 275 gr/mp.

În afară de comercializarea țiglelor metalice, compania RoofArt vinde și alte tipuri de învelitori pentru acoperișuri, sisteme pluviale Scandic® și elemente de tinichigerie. În plus, aici găsești toate accesoriile care asigură ermetizarea acoperișului: folii anticondens, coame, dolii, borduri fronton, racorduri la calcan, șuruburi etc. Poți, de asemenea, beneficia de servicii de consiliere, dar și de recomandări privind serviciile de montaj țiglă metalică.

Prețul țiglei metalice nu se calculează doar la metrul pătrat și depinde de mai mulți factori: de la producător, la proiect, finisaje, tipul de material – grosimea oțelului și straturile de protecție și acoperire, de modelul de țiglă metalică etc.

Țigla metalică de la RoofArt are un raport calitate-preț corect și garantează rezultate moderne, durabile și estetice!

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply