(P) Lumina naturală – elementul cheie pentru design-ul unei mansarde spectaculoase

0

Mansarda

Atunci când ne gândim la amenajarea unei locuințe, ne concentrăm, de cele mai multe ori, pe alegerea pieselor de mobilier sau a celor decorative.

Lipsa valorificării întregului spațiu disponibil al casei este un detaliu care poate ajunge să ne influențeze confortul, dar și bunăstarea propriului cămin. Un exemplu în acest sens este chiar podul casei, utilizat adeseori ca spațiu pentru depozitarea obiectelor vechi și nefolositoare.

Bucurându-se de un potențial imens, datorită formei sale cu acoperiș înclinat, unghiurilor create, spațiul de sub acoperișul în pantă poate fi transformat într-un living, un dormitor, un birou de invidiat la mansardă sau chiar într-un apartament.

Dacă ești proprietarul unei case cu pod neutilizat, dar cu potențial de renovare, află că există aplicații care te pot ajuta să vizualizezi cum ar arăta mansarda ta, înainte de a te apuca de lucru.

Aplicația gratuită MyDaylight de la VELUX îți oferă șansa de a proiecta design-ul propriei încăperi, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360o și în realitate virtuală. Astfel, poți readuce încăperile la viață, fiind un adevărat ajutor în reamenajarea podului ori în transformarea lui într-un spațiu de locuit. Practic, MyDaylight oferă o perspectivă prin care lumina naturală devine tangibilă în spațiul care se dorește amenajat, iar utilizatorii sunt cei care o proiectează și o experimentează, înțelegând astfel cum, prin lumină, spațiul se transformă. (Găsești mai multe detalii pe: www.velux.ro/mydaylight.)

Ca să te convingem, te provocăm să dai libertate creativității și să te lași inspirat de proiectul nostru, unde apropierea de natură, priveliștea de vis, albul și lumina naturală transformă spațiul în ceea ce am putea numi „mansarda spectaculoasă de acasă”.

Este un exemplu bun pentru că fiecare metru pătrat este fructificat la maximum, fiind pus în lumină: scara care duce la mansardă este scăldată de lumina celor două ferestre VELUX, livingul are un „perete de sticlă” impresionant, format din ferestrele de mansardă VELUX cuplate între ele pe verticală și orizontală, dormitorul este de-a dreptul imaculat, beneficiind de asemenea de ferestrele VELUX. Fluiditatea se contopește în tot spațiul, iar mansarda devine atracția centrală a casei.

Amenajarea este caracteristică stilului scandinav: pereți albi ce reflectă lumina, tonuri deschise, neutre. Albul, griul și inserțiile de lemn sunt elementele ce ajută la crearea contrastelor unui loc degajat, ce inspiră liniște și relaxare. Proiectul este o sursă de inspirație, unde armonia vizuală și simplitatea provoacă la visare și la decorarea încăperilor prin intermediul luminii naturale.

Gradul mare de iluminare este cel care amplifică albul, dar creionează și dezvăluie valoarea întregului spațiu. Pornind încă de la intrare, fiecare cameră este inundată constant de lumină naturală, iar acest lucru devine posibil prin utilizarea din abundență a ferestrelor și a unei cromatici centrate pe alb. Deși este o casă de dimensiuni reduse, prezența albului asigură o mărire vizuală a spațiului, o amplificare a luminii, dar și o versatilitate în design. Acoperișul se bucură de o vastă suprafață vitrată ce conferă o căldură aparte locuinței, dar, mai ales, ce subliniază simplitatea naturală și liniile curate.

Produsele folosite în acest proiect sunt ferestrele de mansardă VELUX din lemn învelit în poliuretan, vopsit alb, cu operare de sus și cu operare electrică, montate în diverse combinații, inclusiv cu elemente verticale.

Utilizarea combinată a ferestrelor de mansardă oferă de două ori mai multă lumină decât cele verticale, iar orientarea acestora aduce beneficii importante. De exemplu, poziționarea către sud oferă expunere directă la soare și mai multă căldură în interior în timpul anotimpului rece.

Dacă ți-am trezit interesul, dar mai ales dorința de a transforma podul în mansarda mult visată, te invităm să descoperi produsele VELUX pe www.velux.ro și fii la curent cu noutățile pe www.facebook.com/VELUX.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply