(P) Îţi renovezi locuinţa? Iată ce adezivi si chituri trebuie să foloseşti!

0

Montarea plăcilor ceramice este unul dintre cei mai importanţi paşi în amenajarea locuinţei, cu ajutorul acestora putând crea ambientul dorit sau spori confortul din locuința ta. Nu uita însă că placarea trebuie realizată corespunzător pentru a evita problemele ulterioare precum spargerea dezlipirea sau înlocuirea prematură.

Pentru a realiza o lucrare corectă şi durabilă, specialiștii Sika te sfătuiesc să alegi un adeziv eficient, care să asigure o lipire corespunzătoare și, de asemenea, un chit performant pentru acoperirea rosturilor. În acest sens, gama Sika Ceram răspunde tuturor exigenţelor tale.

Astfel, Sika Ceram-105, un adeziv semi-flexibil pe bază de ciment, este recomandat pentru utilizarea pe suporturi fără variaţii dimensionale, la pereţi şi pardoseli la interior sau exterior şi chiar pe suprafeţe în contact permanent cu apă, fiind disponibil în varianta de culoare gri.

ceram 205_medium_PfadO altă soluţie recomandată de specialiştii Sika este Sika Ceram-205, un adeziv flexibil de înaltă rezistenţă, special pentru toate tipurile de plăci ceramice cu dimensiuni mici şi medii, cât şi pentru piatră naturală sau plăci termoizolante. Sika Ceram-205 se utilizează la interior şi exterior, pe orizontală sau verticală. În plus, soluţia recomandată de specialiştii Sika este ideală şi pentru placări peste gresia sau faianţa deja existentă, dar şi pentru lipirea pardoselilor încălzite.

Sika Ceram-205 poate fi folosit cu succes şi în cazul amenajării teraselor sau finisării faţadelor. Produsul are o flexibilitate ridicată, având avantajul de a nu aluneca atunci când se aplică pe suprafeţe verticale. De asemenea, are un timp deschis extins şi este rezistent la îngheţ.

ceram 255 starflex_PfadÎn cazul în care alegi să montezi plăci ceramice de mari dimensiuni, specialiştii Sika recomandă un alt produs performant – adezivul Sika Ceram-255 StarFlex. Acesta are o aplicabilitate și mai largă datorită agregatelor selecționate de siliciu și cuarț și a aditivilor speciali pe care îi are în compoziție.

Sika Ceram-205 şi Sika Ceram-255 StarFlex sunt disponibile în două variante de culori – alb sau gri. Nuanţa albă este recomandată pentru placările cu produse translucide, cum este marmura albă subţire sau cărămida din sticlă.

SmallGrout_PfadDincolo de adezivii aleşi, pentru a te asigura că lucrarea de placare va avea atât un aspect estetic deosebit, cât și o durabilitate mai mare, specialiștii Sika îți recomandă și folosirea unor chituri profesionale de acoperire a rosturilor. Astfel, în funcție de dimensiunea acestora poți opta pentru Sika Ceram CleanGrout – chit flexibil, pe bază de ciment care poate acoperi rosturi de la 1 la 8 mm grosime – sau pentru Sika Ceram SmallGrout, ideal pentru rosturile mai mici, cu o grosime de până la 4 mm.

2Ceram LatexGrout 1-5 kg_PfadMai mult, pentru a crește gradul de flexibilitate al chiturilor, poți opta și pentru Sika Ceram LatexGrout, un latex din cauciuc sintetic utilizat mai ales pentru aplicațiile supuse la solicitări intense (suprafețe de mari dimensiuni sau cu trafic intens, piscine) sau pentru placările pe lemn.

Mai multe detalii despre produsele din gama Sika Ceram, dar şi despre alte produse Sika, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

Iată pașii pentru aplicare!


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply