(P) Iti renovezi baia sau bucataria? Iata de ce adezivi ai nevoie pentru o lucrare ireprosabila!

0

Foto ceram collage tilesAi găsit modelul de plăci ceramice care îți va schimba complet aspectul băii sau a bucătăriei? Următorul pas este montajul acestora, un proces care, realizat corespunzător, te poate feri de probleme ulterioare precum spargerea plăcilor sau înlocuirea acestora  într-un timp mult mai scurt decât în mod normal.

Astfel, pentru o lucrare corectă și durabilă, specialiștii Sika recomandă folosirea unor adezivi profesionali, care să asigure o lipire rezistentă, precum cei din gama Sika Ceram: Sika Ceram – 205 și Sika Ceram – 255 Starflex.

Sika Ceram – 205 este un adeziv pe bază de ciment ce acționează cu precizie, atât în cazul lucrărilor interioare, cât și exterioare, și este recomandat în special pentru plăcile ceramice de dimensiuni medii. Adezivul se aplică în strat de până la 10 mm grosime și prezintă o aderență rezistentă chiar și în aplicare verticală.

Cu un timp deschis extins, Sika Ceram – 205 poate fi întrebuințat la placări simple, dar și la  lucrări precum montarea de pardoseli de încălzire, de marmură sau de piatră naturală. Nu în ultimul rând, adezivul Sika Ceram – 205 poate fi un ajutor de nădejde și în cazul lipirii panourilor izolante din polistiren, spuma poliuretanică, piatră sau vată minerală.

În cazul în care ai optat pentru plăci ceramice de dimensiuni medii și mari, specialiștii Sika recomandă adezivul Sika Ceram – 255 StarFlex. Datorită proprietăților de deformabilitate ridicate ale adezivului, acesta se poate aplica în grosimi de până la 15 mm, aria sa de aplicabilitate fiind mai largă. Astfel, adezivul flexibil pe bază de ciment poate fi utilizat cu succes și în cazul gresiei porețelanate, pietrei naturale și marmurei.

De asemenea, prin prisma agregatelor selecționate de siliciu și cuarț și a aditivilor speciali pe care îi are în compoziție, Sika Ceram – 255 StarFlex este potrivit și pentru aplicații în care sunt solicitate performanțe ridicate, precum în cazul piscinelor, fațadelor sau aplicațiilor industriale.

Atât  SikaCeram-205 cât şi Sika Ceram-255 StarFlex sunt disponibile în două variante de culori – alb sau gri.

Pentru multe detalii despre adezivii Sika, dar şi despre alte produse speciale pentru placările ceramice, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

sika ceram

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply