(P) Husqvarna CEORA™ dă startul unei noi ere în îngrijirea profesională a gazonului

2

Husqvarna CEORA™, soluția mult așteptată pentru gestionarea automată a gazonului la nivel profesional, este aici. CEORA™ va revoluționa o industrie dominată de mașini de tuns iarba convenționale și grele, operate manual, deoarece poate tunde independent, fără emisii de dioxid de carbon suprafețe echivalente cu până la opt terenuri de fotbal. Acest lucru reduce semnificativ costurile de întreținere și permite personalului să se concentreze asupra sarcinilor care aduc plus valoare.

Funcționarea electrică scade semnificativ nivelul zgomotului și reduce emisiile de carbon*. Mașina în sine este construită special pentru a fi autonomă și este proiectată având prioritar în vedere siguranța în funcționare. Caracteristicile principale includ greutatea redusă, siguranța sporită a lamelor mai sigure și capacitatea de a detecta și ocoli obiecte. Soluția inovatoare oferită de Husqvarna CEORA™ permite o mulțime de operațiuni, precum fertilizarea și aerisirea gazonului sau colectarea mingilor de golf.

Husqvarna a fost pionierul în demersul de a ajuta milioane de proprietari să facă trecerea de la mașinile de tuns gazon pe benzină acționate manual, la cele robotizate. Acum, Husqvarna deschide o nouă eră în îngrijirea gazonului profesional, oferind o soluție robotizată de tuns gazon la scară largă, care crește calitatea peluzelor, reducând în același timp costurile cu aproximativ 30% în comparație cu soluțiile comerciale convenționale**.

CEORA™ face gazonul mai verde și mai dens datorită tehnologiei sale unice de tăiere, greutății reduse și frecvenței de tundere. În loc să acționeze manual utilajul de tuns gazon, profesioniștii își folosesc smartphone-urile pentru a controla cum, când și unde tunde CEORA™. Performanța pe gazon este eficientă și sistematică, tunzând în linii drepte, bandă cu bandă. Întreținerea în timpul sezonului se limitează la schimbarea lamelor și curățarea mașini.

„Îngrijirea gazonului comercial este pe cale să fie revoluționată datorită CEORA™. Sunt încrezător că va fi un ajutor mult apreciat pentru orice echipă de profesioniști în peisagistică – este un coleg liniștit, inteligent și autonom, care va îndeplini sarcini obositoare, ori de câte ori este nevoie. Nu numai că terenul este întotdeauna pregătit pentru a fi folosit, dar personalul terenurilor sportive va avea timp pentru alte sarcini.” spune Valentin Dahlhaus, Vicepreședinte la Husqvarna.

Utilizare flexibilă și control sporit

CEORA™ este robustă și ușor de gestionat chiar și pentru cineva care nu este obișnuit cu mașinile robotizate de tuns gazon. Specialiștii în întreținerea spațiilor verzi se pot aștepta ca CEORA™ să navigheze cu o precizie de 2-3 cm, datorită sistemului EPOS de navigație al Husqvarna prin satelit. Este posibil să selectați zone definite individual, la cerere, cu orare particularizate de tundere, precum și setări diferite de înălțime.

Utilizatorul are controlul perfect asupra tuturor mașinilor automate din flotă, prin intermediul aplicației Husqvarna Fleet Services. Sistemul CEORA™ este susținut de programul de întreținere și asistență UpCare al Husqvarna, care oferă servicii rapide de reparații și înlocuire.

Caracteristici de siguranță și amprentă de carbon redusă

CEORA™ este concepută pentru a evita obstacolele. Cu sistemul cu ultrasunete pentru evitarea obiectelor la distanță, mașina automată încetinește imediat ce detectează un obiect în apropiere. Emisiile sunt reduse la zero*, ajutând cluburile de golf și fotbal, precum și alți proprietari publici și comerciali să își reducă semnificativ amprenta de carbon.

Disponibilitate

Vom lansa două modele – Husqvarna CEORA™ 544 EPOS și Husqvarna CEORA™ 546 EPOS – care vor fi disponibile începând cu primul trimestru al anului 2022 în Suedia, Danemarca, Regatul Unit, Belgia, Țările de Jos (Olanda), Franța, Elveția, Germania, Austria și Polonia, la parteneri profesioniști Husqvarna selectați. În România, CEORA™ va fi disponibilă în 2023. Ca parte a ofertei de lansare, CEORA™ 544 EPOS are preț recomandat de vânzare de 24 900 EUR, iar Husqvarna CEORA™ 546 de 28 900 EUR. De asemenea, sunt disponibile și în sistem leasing pe piețele selectate.

* Emisie zero înseamnă că nu există emisii directe în timpul utilizării.
** Pe baza calculelor efectuate de Husqvarna, folosind estimări ale costului total de proprietate al CEORA în comparație cu o mașină de tuns gazon convențională, în medie, pe o perioadă de 5 ani. Calculele costului total de proprietate includ instalarea, personalul, consumul de energie, service, întreținere și reparații în Europa, în medie.

Despre Husqvarna CEORA™ 544 EPOS și Husqvarna CEORA™ 546 EPOS (DATE PRELIMINARE)

Dimensiuni: 124 x 108 x 44 cm
Greutate: 70 kg
Capacitate de tundere: 20.000 m2 / 25.000 m2 pentru tundere zilnică.

40.000 m2 / 50.000 m2 pentru tundere la fiecare a doua zi.

60.000 m2 / 75.000 m2 pentru tunfdere la fiecare a treia zi.

Înălțime de tundere: 20-70 mm
Model de tundere: Sistematic, tunde în linii drepte, bandă cu bandă.
Rezistență la apă: IPX5
Gestionarea zonelor: Până la 20 de zone diferite
Acoperirea stației de referință: Până la 500 m
Accesorii: Perii pentru roți spate

Stația de referință EPOS

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați: www.husqvarna.com/ceora

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

Leave A Reply