(P) Hidroizolarea corecta, esentiala pentru un confort pe termen lung

0

Înlocuirea plăcilor ceramice din locuinţă poate aduce o schimbare totală a ambientului, însă este foarte important de ţinut cont de toţi paşii montării acestora pentru a te asigura că lucrarea va fi una rezistentă şi de calitate. Unul dintre cei mai importanți pași, adesea omis în procesele de amenajare, este hidroizolarea stratului suport înainte de aplicarea plăcilor ceramice.

Astfel, specialiştii Sika România îţi recomandă să nu uiţi că, în cazul placărilor în zone expuse umidităţii, precum baia sau bucătăria, este indicată folosirea unui mortar special de impermeabilizare care să asigure o hidroizolare cât mai eficientă a suprafeţei. Acesta are rolul de a proteja suprafeţele şi de a le feri de apariţia mucegaiului sau a infiltraţiilor nedorite, oferind o protecție îndelungată căminului tău. Mortarul trebuie aplicat pe un strat suport sănătos din punct de vedere structural, curat, uscat și necontaminat de murdărie, grăsimi sau alte tratamente de suprafață aplicate anterior.

sikalasticUna dintre cele mai performante soluţii în acest sens este Sikalastic – 1K, un mortar elastic de impermeabilizare, monocomponent, elastic, armat cu fibre sintetice, pe bază de ciment modificat polimeric.

Datorită compoziției sale, mortarul Sikalastic – 1K prezintă o aderență excelentă pe multiple straturi suport, chiar și umede, printre care: beton, mortar pe bază de ciment, piatră, plăci ceramice, cărămidă, dar şi lemn. Astfel, acesta poate fi folosit cu succes în impermeabilizarea suprafețelor din  baie, duș, terasă, balcon sau piscină, înainte de aplicarea plăcilor ceramice cu adezivi. Totodată, Sikalastic – 1K este și un inamic puternic în lupta împotriva presiunii negative de apă a pereţilor şi pardoselilor din subsoluri.

Fiind armat cu fibre sintetice, mortarul prezintă bune proprietăți anti-fisurare și o consistență rezistentă, ușor de aplicat chiar și pe suprafețele verticale. De asemenea, și aplicarea acestuia reprezintă un avantaj, putând fi efectuată, la alegere, cu ajutorul bidinelei, a trafaletului, cu o gletieră netedă sau chiar prin intermediul unui pulverizator.  Odată întărită, finisarea suprafeței se poate realiza prin șlefuire ușoară, urmând ca într-un interval de 2-7 zile (în funcție de temperatura mediului și tipul suprafeței), să se acopere cu plăci ceramice.

În plus, prin prisma agregatelor selecționate cu particulă fină și a aditivilor speciali din consistența sa, Sikalastic-1K se poate utiliza cu succes și în proiectele de hidroizolare sub plăcile din piatră, dar și pentru impermeabilizarea suprafețelor supuse unor eforturi de încovoiere.

Mai multe detalii despre produsele Sika, dar şi despre alte soluții dedicate hidroizolării, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply