(P) Factura de caldura din iarna aceasta iti arata ce trebuie sa faci la vara

0

Ferroli family lowNiciodata nu simti mai mult nevoia de un sistem de incalzire eficient decat dupa prima factura de incalzire pe care o primesti. Pui, bineinteles, in balanta confortul termic de care beneficiezi si te gandesti serios daca nu trebuie facut ceva la primavara, pentru ca iarna viitoare sa ai fie calorifere mai fierbinti si ceva mai multa caldura in casa, fie facturi ceva mai mici, iar daca se poate, amandoua.

Daca e prea rece in camera sau te ia cu frig cand vezi factura de incalzire, trebuie sa evaluezi atent situatia. Este furnizorul tau de caldura mult prea costisitor si daca da, ai cum sa obtii altfel, mai ieftin, caldura? Sau poate este sistemul tau de incalzire imbratranit si are un raport cost eficienta mult prea ridicat?

Pentru cei racordati la sistemul de incalzire al orasului exista doua solutii. In primul rand ar trebui verificata eficienta caloriferelor. Daca acestea sunt cumva prea vechi si incarcate cu mizerie, trebuie prioritizata curatirea sau chiar schimbarea acestora. Sau poate numarul de elemente este prea mic si nu degaja suficienta caldura. Trebuie verificat cu reprezentantii companiei care furnizeaza agentul termic in ce masura se poate opta pentru calorifere cu o dimensiune mai mare.

Pe piata sunt in acest moment numeroase tipuri de calorifere: de aluminiu, de otel sau din fonta cu un numar variabil de elemente si inaltimi diferite. Daca esti racordat la reteaua de incalzire a orasului, un calorifer mai mare este solutia la indemana. Pentru o centrala de apartament, dimensionarea caloriferelor din casa trebuie aleasa foarte atent astfel incat circuitul de apa sa nu fie suprasolicitat si sa se ajunga astfel la o supra utilizare a centralei pentru a atinge o incalzire optima a intregului agent termic. Poti obtine sfaturi de la un instalator, dar cel mai sigur de la compania care ti-a furnizat centrala termica, pentru ca stie exact puterea si parametrii optimi de functionare.

O a doua solutie este evaluarea posibilitatii de a folosi o sursa alternativa de caldura care sa iti ofere o oarecare independenta sau cel putin o scadere semnificativa a facturii de incalzire, desi vor fi implicate niste investitii. Aproape orice cladire permite instalarea de panouri solare care sa preia partial sau total nevoia de apa calda sau agent termic pentru instalatia de incalzire.
Tehnologia a avansat destul de mult in acest sens, astfel ca vei gasi pe piata oferte interesante ce presupun investitii ce pot fi amortizate rapid, in cativa ani.

Unul din furnizorii importanti pentru calorifere si panouri solare este Ferroli, companie cunoscuta pentru sistemele de incalzire, de la centrale de apartament pana la solutii complete de climatizare sau aplicatii industriale. Unul din specialistii companiei te poate sfatui cu privire la cea mai buna solutie pe care o poti adopta pentru casa sau apartamentul tau, astfel incat sa ajungi la raport optim de cheltuieli si confort termic pe timpul iernii.

Powered by SEO monitor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply