(P) Experții TehnicBazar te învață cum să întreții corect uneltele electrice

0

Pentru că de cele mai multe ori achiziționarea unor articole de genul sculelor și uneltelor electrice presupune un efort financiar sesizabil, întreținerea lor corespunzătoare este o măsură necesară. De aceasta depinde, pe termen lung, funcționalitatea și utilitatea acestora. Este necesar însă ca întreținerea să fie realizată corect pentru a nu afecta articolele în încercarea de a le păstra pentru un timp mai îndelungat.
Experții TehnicBazar, un magazin online specializat în unelte, scule și echipamente diverse, vin în întâmpinarea celor care doresc să facă o achiziție de care să se folosească pe termen lung cu o serie de sfaturi și recomandări care să asigure întreținerea corectă a uneltelor electrice. Cei interesați de produse diverse, definite de calitate și rezistență, găsesc soluții complete în acest sens pe www.tehnicbazar.ro.
Cum se întrețin corect uneltele electrice
Fiecare tip de dispozitiv în parte presupune aplicarea unei anumite tehnici ce vizează întreținerea. În rândurile de mai jos sunt enumerate succint câteva aspecte vizavi de acest element. Astfel, fiecare meseriaș va ști cum să procedeze ulterior achiziționării uneltei, respectiv cum să îi ofere întreținerea necesară.
Bormașina
Spre exemplu, în  cazul bormașinei trebuie să se verifice în amănunt mandrinele. Recomandarea celor de la Tehnic Bazar este de a înlocui piesele care au fost dezechilibrate sau lovite. Motivul îl constituie faptul că acestea ar putea afecta în timp funcționarea întregii unelte electrice, respectiv va avea influență asupra siguranței în utilizare și va viza în același timp și precizia mașinii.
Ferăstrăul circular
Referitor la această categorie de scule electrice, neapărat se recomandă să fie verificată în mod periodic perpendicularitatea ghidajului. Desigur, dictează eficiența și durata de viață a sistemului și cât de bine este curățat ferăstrăul. Întreținerea corectă este esențială în dobândirea unor experiențe mereu favorabile.
Pentru a verifica perpendicularitatea, testul de realizat este destul de simplu. Necesită tăierea unei bucăți de lemn și verificarea uneltei pentru a te asigura că există distanța de 90o între fețele adiacente. Eventual, apoi este necesară ajustarea poziției, pentru ca ghidajul să stea în înclinația optimă.
Aspecte generale de îndeplinit pentru întreținerea corectă a uneltelor electrice
Curățarea temeinică după utilizare trebuie realizată indiferent de situație, atunci când scula electrică a fost pusă în funcțiune. Pentru a înlătura depunerile diverse și praful, se poate folosi o cârpă umezită. Desigur, următorul pas va fi de a șterge unealta cu una uscată pentru a împiedica depunerea particulelor de mizerie pe suprafața abia igienizată.
Va fi necesară de asemenea lubrifierea atentă a părților din metal. Aici poate să fie vorba de sisteme de prindere specifice pânzelor de ferăstrău, de mandrinele de la bormașini, etc. Îngrijirea este necesară pentru a împiedica pătrunderea subtanțelor folosite pentru lubrifiere și a uleiurilor în fantele de răcire. Se aplică aceeași pași indiferent de numele brandului, precum și celor de pe www.tehnicbazar.ro.
Îndepărtarea prafului trebuie făcută regulat – este modul în care sculele și uneltele electrice vor oferi o utilizare de durată, în condiții optime de siguranță. Excesul particulelor de praf va duce în timp la supraîncălzirea motorului, iar asta se va reflecta ulterior și în durata de viață a articolului.
Cu toate că diversele cabluri din dotarea articolelor electrice ar trebui să fie gândite să reziste, și acestea sunt supuse deteriorării, mai ales dacă nu sunt folosite în mod adecvat. Sunt cele prin care se realizează alimentarea, motiv pentru care verificarea constantă după semne de uzură este indicată. Este modalitatea optimă de a evita și accidentele neplăcute ce pot surveni. Soluția constă în izolarea eficientă a zonelor expuse uzurii.
Desigur, există și varianta uneltelor a căror alimentare se face prin acumlatori. Și în cazul acestora trebuie luate măsuri specifice. Neutilizarea pentru un timp mai îndelungat a articolelor va duce la descărcarea lentă a acumulatorilor. Factorul ce determină autodescărcarea este temperatura, preferat fiind ca această să fie una de ambient (de apx. 20o C). Pentru a prelungi atât cât este posibil durata lor de viață, cei de la TehnicBazar sugerează ca acumulatorii să fie încărcați în mod controlat. Spre exemplu, pe timp de noapte e de preferat a nu fi încărcați.
Iată deci că prin cele trei elemente menționate – curățarea optimă, lubrifierea corespunzătoare și depozitarea adecvată – durata de viață a diverselor scule și unelte electrice va fi prelungită. Prin curățare, utilizatorii vor asigura funcționalitatea ideală a motorului (a se pune accent și pe zonele de admisie și evacuare a aerului). Când lubrifierea se realizează corect, neajunsurile ce ar putea provoca supraîncălzirea sunt înlăturate. Când depozitarea este cea recomandată, beneficiezi de siguranța  că la următoarea utilizare sistemul va funcționa corespunzător.
Sunt măsuri de bază pe care oricine le folosește ar trebui să le aibă în vedere. Astfel, randamentul obținut va fi optim, iar dispozitivele vor beneficia de o funcționare de durată. Produse diverse, de calitate superioră, produse de nume cunoscute pe piața de profil sunt disponibile la prețuri echitabile pe www.tehnicbazar.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply