(P) De la sapa la motocultor, de la gradinarit la microferme

0

Gostafries_DSC1881 -11Multi dintre cei care traiesc la oras ar dori sa evadeze la tara, sa dea traficul aglomerat pe un drum batatorit prin miriste, aerul imbacsit si poluat pe cel curat din natura, zgomotul tramvaielor pe linistea campului sau fosnetul padurii. Totusi, a face dintr-o palma de pamant o afacere si a trai din exploatarea pamantului nu este simplu daca nu intentionezi sa faci acest lucru la modul profesionist.

Pe de alta parte, multi sunt speriati de investitiile mari pe care cred ca trebuie sa le faci in utilaje puternice cum ar fi un tractor sau o combina. Dar pentru suprafete medii de cateva hectare, care iti permit sa treci de la nivelul de gradinarit la cel de microferma si sa obtii un profit decent, poti achizitiona echipamente si utilaje semiprofesionale cum ar fi o motocoasa, un motocultor sau o freza de zapada pentru sezonul rece.
A lucra pamantul poate fi foarte placut daca folosesti utilaje performante. Un motocultor poate sa te ajute sa duci la capat munci agricole pe cateva hectare intr-o zi. Acest lucru este imposibil daca folosesti sapa sau grebla si chiar si cu un numar mare de oameni, iar rezultatele apar rapid data fiind calitatea crescuta a lucrarilor si viteza cu care acestea sunt realizate in timpul optim al fiecarei lucrari agricole in parte.

Gostafries_DSC6623 -12(1)Aceste utilaje nu necesita investitii foarte mari si sunt la indemana oricarei persoane, mai ales daca poate beneficia de o microfinantare sau fonduri speciale pentru dezvoltarea unei microferme. Indiferent unde este localizat pamantul, un proprietar se poate gandi sa dezvolte o mica afacere in agricultura. Chiar daca nu exista surse de curent electric, se pot achizitiona sau inchiria generatoare de curent care sa sustina activitatea zilnica.

Daca iti place natura si vrei altceva decat munca de la oras, poti sa incerci sa rentabilizezi o bucata de pamant, mai ales daca esti proprietar al catorva hectare de teren de pamant agricol. Cu un plan bine stabilit si cunostinte minime, dar pe care le poti imbogati in timp, ai posibilitatea sa transformi un vis sau o pasiune in realitate. Pentru a-ti pune la punct necesarul de investitii in functie de tipul de activitate pe care vrei sa il desfasori, poti cerceta oferta magazinelor de bricolaj sau si mai bine, a unor magazine online specialitate in vanzarea de utilaje profesionale si semiprofesionale cum este O-mac, care iti pot pune la dispozitie o gama completa de utilaje, accesorii si consumabile.

Powered by SEO monitor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply