(P) De ce sa lucrezi cu un designer de interior?

0
Living cu Marmoleum Striato (linoleum natural) Forbo – Casa Simon
Living cu Marmoleum Striato (linoleum natural) Forbo – Casa Simon

Când te gândești la o casă superb amenajată, precum cele pe care le vezi în reviste sau în imagini de pe Pinterest, cu siguranță te gândești că un astfel de spațiu este greu de obținut. Într-adevăr, procesul prin care un spațiu banal ajunge extraordinar nu este unul ușor, mai ales dacă nu ai vaste cunoștințe de design și acces la furnizori de piese de decor. Cu puțin ajutor din partea unei echipe de specialiști, lucrurile se schimbă.

Dacă apelezi la serviciile unei companii specializate în design interior, vei afla că visul tău de a avea o casă personalizată după bunul plac se poate îndeplini. Vei avea acces la informații și produse la care nu ai avea în mod normal și vei putea să optezi pentru stiluri amenajari interioare  personalizate, nu decor standard.

Un avantaj major al unei echipe de specialiști este că te pune în legătură cu un designer de interior, care te va ajuta să ai o perspectivă mai clară asupra spațiului pe care urmează să-l aducă la viață.

Living Industrial, concept Zone Deco
Living Industrial, concept Zone Deco

În urma discuției cu specialiștii, în care împreună veți stabili exact ceea ce îți dorești de la casa ta – începând cu stilul de amenajare și continuând cu detalii precum cromatica, tematica sau detalii tehnice – se va stabili un plan cu pașii de urmat pentru a realiza spațiul visurilor tale.

Avantajele lucrului cu un designer de interior

Deoarece acesta este responsabil pentru proiectarea spațiului, ținând cont de detalii tehnice stricte și de conceptul de design stabilit de comun acord. Adesea, de la un designer vei primi „informații vizuale” care să te ajute să înțelegi exact cum va arăta spațiul odată ce va fi amenajat.

Prima etapă este realizarea proiectului, care este foarte important deoarece reprezintă o bază la care se vor raporta toți cei implicați: tu vei putea vedea spațiul iar specialiștii vor ști cum să procedeze când se vor apuca de treabă. Un proiect conține de regulă planuri în care se observă compartimentările spațiului, poziția ușilor și ferestrelor, a prizelor și corpurilor suspendate dar și electrocasnicelor, pieselor de mobilier sau țevilor.

Camera de joaca, Casa LS, concept Atelier Mass
Camera de joaca, Casa LS, concept Atelier Mass

„Înarmat” cu proiectul, designerul de interior va putea rezolva atât detalii ce țin de funcționalitate cât și cele de țin de culori și decor.

După cum poți vedea, un designer oferă servicii utile și importante în procesul de amenajare, de aceea este indicat să lucrezi cu o echipă de specialiști care să te îndrume și ajute pe parcursul amenajării.

Dacă te-ai decis că vrei să-ți transformi locuința în casa visurilor tale, ia legătura chiar acum cu specialiștii Zone Deco, cu o experiență de peste 12 ani în domeniul amenajărilor interioare!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply