(P) De ce sa iubesti un retroboutique si stilul vintage

0

Retro-Boutique-Decoratiuni-retroVintage este mai mult decat un cuvant, este un stil, o atitudine, un mod de a integra in prezent franturile din trecut ce au trecut proba timpului, fie ca vorbim si doar de un anumit design reprodus prin materiale moderne.
Sunt multe motive pentru care poti iubi stilul vintage sau mai bine spus produsele vintage, pentru ca nu este neaparat sa traiesti intr-o lume construita doar din obiecte cu o varsta considerabila, ci poti sa le imbini extrem de frumos in creatiile moderne.

Unii apreciaza rezistenta si calitatea produselor realizate cu mult timp in urma cum ar fi, de exemplu, o haina dintr-o piele cu adevarat naturala si bine prelucrata ale carei putine zgarieturi fine ii aduc o anumita noblete, iar uneori aceasta calitate poate fi obtinuta la preturi foarte avatajoase.

Altii apreciaza maiestria lucrurilor realizate manual si in consecinta unicate cum ar fi niste oglinzi decorative sau rame foto. Unii iubesc pur si simplu stilul anilor ’30 , ’40, ’50 si tot ce au adus acei ani in muzica, in cultura, in literatura. Iar a cumpara o piesa de mobilier in stilul acelor vremuri sau decorand o camera in stilul acelor ani aduce la viata povestea vremurilor frumoase pe care le traim doar din cartile marilor nume ale vremurilor trecute sau din pelicule vechi, fara sunet.

Nu este simplu sa alegi vintage pentru ca nu orice este vechi inseamna ca se poate incadra la aceasta categorie. De aceea, sunt foarte apreciate magazinele specializate de profil care pot oferi produse atent alese. Un astfel de loc este retroboutique care, desi este prezent online, si-a castigat notorietate prin lista complexa de articole oferite spre vanzare si mai ales modul frumos prin care acestea sunt puse in valoare. Un astfel de loc trebuie apreciat prin capacitatea de a descoperi, oferi si reintroduce in circuitul utilitatii lucruri extrem de frumoase si valoroase care altfel s-ar transforma intr-un strat gros de praf.

Stilul vintage presupune a lua doar ce este frumos si nobil din trecut si de a il oferi celor ce apreciaza si se simt confortabil in preajma obiectelor pe care unii le considera vechi, demodate. Vechiul trebuie, insa, sa respecte mereu doua reguli importante: utilitate si functionalitate. Daca dati o raita prin podul casei bunicii si gasiti o masina de tesut sau o ie veche, patata de vreme, nu inseamna ca le puteti valorifica sub numele de obiecte vintage ci mai degraba, ca obiecte de muzeu.

Powered by SEO monitor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply