(P) Cum sa renovam cu bani putini!

0

VELUX_principala

Orice renovare de locuinta se naste dintr-o dorinta clara de imbunatatire a confortului. Sub influenta timpului si a resurselor financiare limitate insa, se poate transforma rapid intr-un vis realizabil doar candva in viitor, permanent amanat si niciodata prioritar.

Din fericire, exista si proiecte speciale de mici dimensiuni care se pot realiza imediat, cu un buget redus si care chiar pot duce la implinirea unui vis – transformare podurilor in mansarde locuite. Si nu ne referim la mansardele din Parisul interbelic, cu spatiu putin, ferestre minuscule si acces pe scari intortocheate.

Mansardele actuale pot deveni apartamente in sine, inundate de lumina naturala, cu spatii deschise si multifunctionale si scari de acces dedicate. Pentru a optimiza pasii unei renovari de pod, trebuie sa aveti in vedere coresăpondeta dintre prioritatile personale si elemente cheie precum lumina naturala, mobilierul adaptat, destinatia sau functionalitatea fiecarui spatiu.

Oricare ar fi etapa in care va aflati cu renovarea, tineti cont de sfaturile de mai jos si reaminti-va in fiecare moment care a fost motivul principal pentru care demarati acest proiect. In felul acesta, puteti controla in permanenta etapele parcurse, asigurandu-va ca mansardarea se face in timp util si cu rezultate pe placul dvs.

Pentru proiecte de renovare, accesati velux.ro

VELUX_1
Lumina naturala nu este caracteristica unui pod vechi, insa intr-o mansarda proaspat renovata, cu ajutorul ferestrelor de mansarda VELUX puteti directiona lumina inspre toate colturile incaperilor. Faceti un calcul rapid asupra dimensiunilor si numarului de ferestre de care aveti nevoie, plecand de la recomandarea conform careia suprafata vitrata optima unui stil de viata sanatos trebuie sa reprezinte minim 10% din suprafata podelei spatiului pe care il amenajati.

 
VELUX_2Spatiul este de cele mai multe ori principalul motiv pentru care convertim un pod nefolosit in trecut. Podurile sunt prin esenta „jumataţi” de incaperi, insa odata inlaturate vechile lucruri prafuite si prin zugravirea peretilor inclinati in culori deschise, veti fi uimiti de bogaţia spatiului castigat prin renovare. Colturile inaccesibile devin adevarate resurse de spatiu pentru mobilierul adaptat si amplasat in locurile cele mai potrivite.

 
VELUX_3Orice tip de incapere isi poate gasi locul in mansarda, de la camere de zi, dormitoare, birouri si camere de copii si chiar si spatii secundare precum, bucatariile, baile si debaralele. Pentru o simplificare a costurilor si eforturilor, este recomandat sa urmati structura functionala a etajelor inferioare. In felul acesta va racordati la principalele surse de apa, canalizare si curent, nemodificandu-le pozitia ci doar prelungindu-le in sus cu inca un nivel.
Pentru mai multe detalii, accesati  velux.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply