(P) Cum amenajezi camera copiilor la mansarda in functie de varsta

0

Copiii tăi își doresc o cameră amenajată la mansardă? Cei mici sunt fascinați de forma atipică a pereților, iar adolescenții caută solitudinea sau creativitatea în camera din pod? Iată câteva ponturi în amenajarea acesteia.

VELUX_adolescenti_4

Camera copilului este spațiul cu adevărat multifuncțional din casă și de aceea necesită mai multă atenție pentru obținerea acelui echilibru perfect între joacă și somn în cazul celor mici, studiu, hobby-uri și nevoia de solitudine în cazul adolescenților.

Pentru cei mici, spațiul de joacă trebuie să fie prioritar, deci generos, de aceea mobilierul poate fi realizat pe comandă, încadrat în pereți, astfel încât spațiul să fie optimizat la maxim. Alege culori deschise pentru pereți pentru ca lumina să se reflecte. O idee inspirată este să„creezi” un peretepentru hobby-urile sale. Lasă-i libertate de creație și încurajează-l să experimenteze prin desen, de exemplu, mai ales că vopselele actuale se pot curăța foarte ușor.

Este evident că lumina naturală la mansardă trebuie să fie din abundență. Lumina naturală susține abilitățile de învățare și are rol terapeutic deoarece contribuie la starea de bine, așa că optează pentru ferestrele de mansardă VELUX. Sunt cele mai bune, iar modelul de fereastră VELUX cu aspect alb, din lemn îmbrăcat în poliuretan, se curăță foarte ușor (nu necesită lăcuire) și este cel mai rezistent dintre modele de ferestre de mansardă de pe piață. Optează pentru ferestre VELUX fie operate cu mâner de sus, care se manevrează cu ușurință și sub care poți așeza mobilierul, fie pentru cele cu mâner jos, care sunt potrivite dacă ai parapet.

Copiii mici au nevoie de o cameră liniștită și întunecată chiar și în miezul zilei, pentru a beneficia de un somn odihnitor. Nu trebuie să-ți faci griji; s-a găsit soluția perfectă: rulourile opace VELUX fac întuneric total chiar și în timpul zilei. Au șine glisante pentru a controla lumina în orice poziție, iar tu ai la îndemână atât modele viu colorate, modele de poveste cu personaje Disney și modele grafice. Le poți vedea și cumpăra direct de pe veluxshop.ro unde livrarea este gratuită.

Cu toții știm cât de dificili sunt adolescenții. Vor în permanență ceva nou, tot timpul îi deranjează ceva sau pur și simplu vor să fie lăsați în pace. Cu alte cuvinte, au nevoie de un spațiu numai al lor. Adolescenții au alte priorități, iar camera lor amenajată la mansardă se poate transforma în sanctuarul lor, camera lor pentru hobby-uri sau pur și simplu, universul lor intim, departe de privirile și accesul celorlalți.

De aceea, spațiul lor de la mansardă trebuie să fie flexibil, cu mobilier minimalist, care să permită transformări dese: patul poate fi o saltea direct pe podea, pe jos pot fi perne sau puf – uri, iar biroul trebuie amplasat lângă fereastră. Covorul poate fi înlocuit cu o piele de animal, iar cutiile pot fi spații de depozitare, amplasate chiar și sub pat.

Ferestrele de mansardă aduc de cel puțin două ori mai multă lumină naturală decât lucarnele sau ferestrele verticale de aceleași dimensiuni, de aceea trebuie să fie nelipsite din mansarda adolescenților. Ferestrele VELUX aduc lumina naturală în timpul zilei, necesară pentru studiu și asigură priveliștea de neegalat, dar adaugă o notă romantică. Stelele admirate prin fereastră, apusul sau răsăritul, ploaia sau ninsoarea se numără printre momentele lor preferate.

Dincolo de aceste recomandări intervine amprenta personală de care adolescenții nu duc lipsă.

Pentru exemple de amenajare la fel de inspirate, intră pe velux.ro și urmărește noutățile pe facebook.com/VELUX.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply