(P) Cum alegem o saltea ortopedica?

0

Daca prin 1930 saltelele cu arcuri incepeau sa intre masiv pe piata, vreo 20 de ani mai tarziu exista o concurenta foarte puternica, deja, astfel incat producatorii au trebuit sa vina cu idei noi si sa propuna o gama promovata altfel decat pana atunci.

Astfel au aparut primele saltele ortopedice, care erau destinate initial spitalelor si pacientilor care au suferit accidente sau traumatisme. Ideea era ca acstea ar putea ajuta in procesul lor de recuperare si ca ar putea contribui la reducerea durerilor pe care le resimt. 
De atunci au aparut o multime de modele de astfel de saltele, fiecare laudandu-se cu anumite performante. Daca este cert ca pentru unii ele chiar sunt de folos, este la fel de adevarat ca asupra altora nu au niciun efect, astfel incat alegerea unei saltele ortopedice este un lucru foarte subiectiv: de abia dupa ce ai incercat experienta poti spune daca merita sau nu, sau poti compara doua modele intre ele. O persoana sanatoasa, care nu experimenteaza dureri musculare sau articulare nu are nevoie, teoretic, de o astfel de saltea, dar unii sustin ca daca o foloseste se va imbunatatii calitatea somnului si, implicit, a odihnei.
 
Trebuie sa intelegem ca termenul de saltea ortopedica este mai degraba unul de marketing – la acest capitol sunt incluse si cele cu arcuri, si cele cu spuma poliuretanica. Daca un medic cu experienta ar putea sa va recomande un model anume care, statistic, a imbunatatit calitatea vietii unui procent ridicat al pacientilor sai, este la fel de adevarat ca nicio saltea nu este recunoscuta universal ca avand astfel de efecte. 
Practic, singura modalitate de alegere este sa gasiti un furnizor care accepta o perioada de proba. Puteti cauta, de pilda, saltele prestige, care sunt destul de mult laudate. In acest caz insa, salteaua va va fi livrata intr-o folie de plastic care va trebui sa fie intacta daca o returnati. Asa ca va trebui sa o folositi asa, fara sa va puteti da complet seama daca va ajuta sau nu. Oricum, este un test care pentru multi este suficient.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply