(P) Cum alegem o saltea cu spuma?

0

Despre saltelele cu spuma se tot vorbeste, parerile fiind relativ impartite.

Spunem relativ pentru ca daca majoritatea celor care le-au folosit le lauda calitatile, exista si voci care subliniaza faptul ca materialul folosit este usor inflamabil sau ca din cauza proceselor chimice prin care spuma este tratata aceasta ar putea retine vapori toxici, pe care sa ii elimine in timp.
 
Daca, totusi, va hotarati sa alegeti o astfel de saltea cu memorie – este denumita asa deoarece spuma ia forma corpului in timpul somnului – trebuie sa stiti ca principalele critici ale celor care au incercat se refera la durata de viata si la timpul in care materialul isi revine dupa deformare. Iata cativa pasi pe care ar trebui sa ii urmati pentru a face o alegere cat mai buna:
• Asigurati-va ca spuma are o densitate suficient de mare pentru a va sustine greutatea corpului. In general, cu cat densitatea este mai mare cu atat salteaua este mai buna; cele cu densitate mica se vor deforma ireversibil in doar cateva luni (acest lucru nu este valabil si in cazul modelelor incadrate la ‘saltele copii’, o densitate medie fiind indicata ).
• Alegeti spuma care este sensibila la temperatura; odata ce salteaua a luat forma corpului presiunea incepe sa se distribuie in mod uniform, acest lucru fiind responsabil pentru confort. Daca spuma este sensibila la caldura, in zonele de contact va deveni putin mai moale, sporind si mai mult gradul de confort.
• Cititi cu atentie certificatul de garantie pentru a stii ce obligatii va revin in cazul in care apare o problema.
• Incercati sa gasiti un model pe care s-au facut teste cu persoane reale, adica nu doar teste de ‘laborator’.
• Incercati sa gasiti un furnizor dispus sa va acorde o perioada de proba; in acest caz salteaua va fi invelita in folie, pe care va trebui sa o returnati intacta, astfel ca nu veti putea simti toate beneficiile ei; oricum, puteti sa va faceti o parere destul de apropiata de adevar.
• Comparati preturile dintre ofertele furnizorilor pentru modelul ales.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply