(P) Costurile cu încălzirea scad cu 10% datorită rulourilor pentru ferestre

0

window-flowers_14129290 -4 okPentru că am intrat deja în sezonul rece, iar meteorologii spun că va fi o iarnă lungă şi grea, vă gândiţi cu siguranţă la soluţii pentru a vă asigura un cămin călduros, dar şi la metode de eficientizare a consumului de energie termică.

fereastra-neprotejata-cu-rulouSpecialiştii au demonstrat că folosirea corectă a rulourilor pentru ferestre (termo-storuri) asigură reducerea consumului de energie termică cu 10%. Concluzia aparţine unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiză termografică realizată de MCA Grup România, producător de rulouri pentru ferestre.

Cum funcţionează? Pe principiul pernei de aer

Rulourile termoizolatoare din aluminiu reduc conductivitatea termică a ferestrelor cu 70%, indiferent de tipul de geam, pierderile de căldură prin ferestre fiind astfel diminuate substanţial. Utilizate corect, termo-storurile formează un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcătuit din tâmplărie (geamul în sine), stratul de aer cuprins între fereastră si rulou, care se comportă ca un bun izolator.

Tâmplăria este protejată împotriva acţiunii directe a vântului şi ploilor, factori ce pot mări viteza de transfer termic. Sistemul este mai eficient când covorul ruloului reţine stratul de aer cât mai etanş şi lamelele sunt izolate termic (umplute cu material termoizolant).

Vara, răcoare fără aer condiţionat

fereastra-protejata-cu-rulouÎn plus, e bine să ştii că rulourile sunt extrem de utile şi vara, deoarece asigură umbră şi răcoare în zilele de caniculă, filtrând razele UV şi prevenind formarea efectului de seră. Folosirea termostorurilor suplineşte în cele mai multe cazuri un aparat de aer condiţionat, cu un plus reprezentat de o izolare fonică superioară.

Într-o casă protejată cu rulouri cei mici se pot odihni liniştiţi la orice oră din zi, sunt feriţi de insecte (unele tipuri de rulouri vin cu plasă de insecte integrată) şi sunt la adăpost de eventuali oaspeţi nedoriţi, deoarece rulourile vin şi cu sisteme de închidere performante.

Termo-storurile oferă beneficii numeroase, de la intimitate, izolare termică şi economisire a energiei, umbră şi răcoare, izolare fonică până la siguranţă, protecţie şi confort. Termostorurile MCA sunt disponibile într-o gamă variată de culori, putând fi armonizate cu faţada oricărei case sau clădiri de apartamente şi pot fi montate odată cu tâmplăria, dar şi pe tâmplăria existentă.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply