(P) Ce trebuie să știi despre țigla metalica ca să faci alegerile corecte

2

Calitatea acoperișului este esențială pentru orice construcție. Alegerea corectă a culorii, materialelor și detaliilor de finisaj pentru acoperiș crește substanțial valoarea casei, oferă personalitate și, nu în ultimul rând, asigură protecția ideală împotriva factorilor de mediu, fie că este vorba despre ploaie și zăpadă, fie de razele intense ale soarelui de vară.

Criterii esențiale în alegerea tiglei metalice pentru acoperiș

Când alegi țigla metalică pentru acoperiș trebuie să ții cont de foarte multe aspecte, dintre care câteva criterii sunt esențiale:

  • Calitatea materialului și greutatea acestuia
  • Geometria profilului: amploare, înalțime, linii curbe. Acestea contribuie la rigiditatea panoului, la un mai bun comportament la încărcarea din zăpada, la degajarea apei și a zăpezii.
  • Caracteristici ale acoperirii cu strat de vopsea: mat, lucios, eventuale finisaje speciale ce oferă protecție și rezistență crescută în timp

Varianta ideală este o țiglă metalică care să ofere acoperișului tău o notă elegantă, unică, cu finisaje ce asigură o garanție de peste 30 de ani.

Țigla Cardinal de la Wetterbest este cel mai nou profil de țiglă metalică din gamă. Este realizată din tablă din oțel galvanizat la cald, prevopsit, cu o grosime de 0,5-0,55 mm, acoperita cu un strat de protectie de 275 grame de zinc/m2. Greutate de doar 4,45 kg/m2 (de 7-10 ori mai mică decât a celor ceramice sau de beton) contribuie la reducerea costurilor de construcție, a consumului de beton armat și lemn.

Profilul se remarcă prin liniile ample ce amintesc de forma țiglelor ceramice, având muchii pronunțate ce îi ofera o personalitate distincta. Dimensiunile panourilor sunt astfel optimizate incat asigura o acoperire eficientă și limiteaza la minim pierderile de material.

Wetterbest Cardinal este prevăzut cu un canal de capilaritate pronunțat, ceea ce oferă un grad sporit de siguranță la îmbinare și elimină orice risc de infiltrații, printr-o etanșeitate mult sporită față de oricare alte tipuri de învelitori.

Plăcile se pot monta pe pantă minimă de 14 grade, ceea ce le face compatibile cu o varietate mare de acoperișuri, indiferent de zona geografică unde se află construcția.

Profilul Wetterbest Cardinal se regăsește și cu două finisaje speciale, care aduc un plus de rezistență și durabilitate.

Finisajul NEOMAT 30 oferă profilului Wetterbest Cardinal o rezistență mecanică superioară, și performanțe importante la rezistența UV (RUV4) și coroziune (RC5), în concordanță cu normele internaționale. Wetterbest Cardinal – finisaj Neomat 30 – asigură acoperișului o garanție de peste 30 de ani la culoare și coroziune, dar și o durabilitate de peste 60 de ani.

Protecția SUPREME 50 oferă profilului cea mai mare rezistență la raze ultraviolete (Ruv 4) și cea mai mare rezistență la coroziune (RC5), conform normativelor, asigurând acoperișului o rezistență la coroziune mai mare de 50 de ani.

Detalii importante

În momentul în care se proiectează o nouă construcție, indiferent de destinația ei finală, trebuie luat în calcul fiecare element, de la detaliile referitoare la fundație, la cele care privesc caracteristicile pe care le va avea acoperișul, pentru că deși acoperișul este elementul final, acesta este unul dintre cele mai importante.

Tipul învelitorilor trebuie ales încă din faza de proiectare și nicidecum la finalul construirii casei, pentru că de caracteristicile acestuia depinde întreaga structură de rezistență a casei, inclusiv fundația. Acesta este și motivul pentru care țigla ușoară de la Wetterbest poate reduce costurile totale.

Nu trebuie omis faptul că modelele de țigle metalice Wetterbest sunt ideale si pentru renovări. Varietatea mare de forme și culori le indică atât pentru casele moderne, avangardiste, cât și pentru monumente istorice și cladirile de patrimoniu.

Wetterbest este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de acoperișuri metalice din România, iar experiența de 22 de ani pe piața românească îl validează ca un veritabil specialist în domeniu.

Mai multe detalii regăsiți pe: https://www.wetterbest.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

Leave A Reply