(P) Ce trebuie să ştii despre hidroizolarea fundaţiei

0

Igolflex 100 apl 01Apa este, cu siguranţă, cel mai important inamic al construcţiilor. Fie că este în stare lichidă sau în stare de vapori, aceasta duce în timp la deteriorarea materialelor folosite la ridicarea unei case şi poate crea probleme extrem de grave.

Zonele cel mai mult afectate de acţiunea apei sunt fundaţia şi subsolul. Printr-o impermeabilizare corectă locuinţa dispune de protecţia ideală împotriva fisurilor provocate de infiltraţiile nedorite sau de diferenţele termice, asigurând astfel trăinicia construcţiei.

Hidroizolaţia fundaţiei trebuie însă realizată cu foarte mare atenţie deoarece, odată greşită, este foarte greu de reparat şi aduce cu sine costuri ridicate. Tocmai din acest motiv, specialiştii Sika îţi recomandă să alegi produse performante, special create pentru nevoile tale. Un astfel de exemplu este masa de şpaclu flexibilă din bitum-cauciuc, Sika Igolflex-N, ce se foloseşte pentru structurile de beton aflate sub nivelul solului.

SikaIgolflex P 02Sika Igolflex-N se aplică în două straturi, fie prin pulverizare cu ajutorul unui aparat special, fie manual cu o gletieră. Nu uita, însă, că este indicat să apelezi la o echipă de meşteri specializaţi care să ştie exact cum şi în ce cantitate se aplică produsul.

6.Igolflex NmicaSpecialiştii Sika îţi amintesc că trebuie să fii atent la anumite detalii pentru a te asigura că lucrarea se execută aşa cum trebuie. Astfel, cel mai important lucru este ca stratul suport să fie neted, fără praf, particule desprinse, grăsimi sau uleiuri. Defectele de pe suprafaţa betonului, precum golurile sau umflăturile, trebuie reparate înainte de aplicarea masei de şpaclu.

Soluţia Sika este ideală pentru hidroizolarea fundaţiilor şi datorită rezistenţei ridicate la solurile acide şi la apa sărată. În plus, Sika Igolflex-N poate fi aplicat atât pe suprafeţe uscate, cât şi umede şi este idicat pentru lipirea plăcilor de polistiren expandat sau extrudat.

Mai multe detalii despre Sika Igolflex-N, dar şi despre alte produse Sika, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore / Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

casa si gradina - 728x90px

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply