(P) Ce pardoseala alegem pentru un teren sau o sala de sport?

0

Fie ca ne referim la o sala de fitness, fie la un teren de sport, cand vine vorba de amenajarea acestora, luam in calcul o multitudine de factori. Printre acestea se numara si problema pardoselei. Ce pardoseala alegem pentru o sala sau un teren de sport?
Un aspect important pe care trebuie sa-l luam in considerare este pericolul de alunecare. Pardoseala nu trebuie sa fie alunecoasa astfel incat sa provoace accidentari.
Alt aspect important ar fi curatarea. O sala de sport se murdareste destul de repede, dat fiind fluxul ridicat de oameni care ii trec pragul zilnic. Astfel ca, o pardoseala care se curata usor este un must have pentru salile de fitness.
Rezistenta pardoselei este o alta caracteristica importanta. Vorbind iarasi de fluxul de oameni care viziteaza o sala de sport, pardoseala trebuie sa fie rezistenta la un trafic destul de mare si la greutatea aparatelor de fitness –daca este vorba despre o sala de fitness.
Pardoseala din sala de sport trebuie sa fie dreapta si antiderapanta, pe cand cea de pe terenul de sport poate fi ventilata astfel incat pe terenurile neacoperite sa nu se formeze balti in urma unei ploi, iar apa sa se scurga eventual printr-un sistem de scurgere aflat sub pardoseala.
Una dintre pardoselile recomandate pentru terenurile si salile de sport este pardoseala modulara Fonner Sport. Aceasta are doua modele: unul de interior pentru salile de sport, de fitness  si unul de exterior pentru terenurile de sport.  Placile modulare promit o montare rapida prin imbinare datorita sistemului interlocking, fara a fi nevoie de unelte speciale. Ambele modele de pardoseala sunt antiderapante, deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la accidentari sau alunecari.
Placile rezista la trafic intens si la variatii de temperatura –atat iarna la temperaturi negative, cat si vara la peste 40 de grade. Ele sunt rezistente si la greutate, putand suporta cu usurinta greutatea unei masini. Avantajul acestora este faptul ca sunt modulare si pot fi montate/demontate sau relocate ori de cate ori este nevoie, fara a se deteriora.

Fonner Sport de exterior se prezinta sub forma de placi ventilate din polipropilena, ceea ce permite ca ele sa se curete rapid sub jetul de apa, aceasta drenandu-se imediat, lasand suprafata de contact curata.  Pardoseala este special conceputa pentru a fi utilizata pe terenurile de sport, dar poate fi folosita si pentru locurile de joaca, pentru pistele de masini, locuri de parcare si altele.
Aceste placi au o dimensiune de 30.48 cu 30.48 cm si o greutate de 330 de grame. Ele nu sunt casante si se muleaza pe suprafata pe care sunt montate. La placile de exterior, suprafata existenta nu trebuie sa fie perfect plana, deoarece flexibilitatea placilor permite acest lucru. Grosimea placilor este de aproximativ 16 mm, iar la acest aspect se adauga si faptul ca ele sunt ventilate, ceea ce permite apei sa se scurga dedesubt fara probleme.
Fonner Sport de interior se prezinta sub forma de placi neventilate din polipropilena. Ele pot fi curatate rapid cu mopul si se monteaza la fel de usor ca cele de exterior.  Aceasta pardoseala este destinata montarii in salile de sport, dar se poate monta si in alte tipuri de spatii.
Placile de interior au aceeasi dimensiune ca cele de exterior, insa sunt putin mai grele, cantarind 525 de grame, ceea ce este si normal, deoarece placile sunt pline si redau o suprafata plana. Este indicat ca Fonner Sport de interior sa se monteze pe o suprafata plana, deoarece nu au flexibilitatea celor de exterior. Grosimea ambelor tipuri de placi este la fel, de aproximativ 16 mm.

Ambele modele de pardoseala se monteaza flotant si nu necesita prinderea sau lipirea de podeaua existenta si nici o pregatire speciala a suprafetei pe care se monteaza putandu-se monta si pe suprafetele care prezinta mici crapaturi sau gauri.

Mai multe detalii, cat si alte poze de la montaje puteti gasi pe site-ul www.smartfloors.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply