(P) Ce faci atunci când acoperișul tău are nevoie de reparații?

0

Dacă alegerea celui mai bun tip de învelitoare vi se pare dificilă, înseamnă că nu ați avut până acum de-a face cu repararea unui acoperiș. Această experiență se poate dovedi o adevărată aventură însă, colaborarea cu o firmă specializată în astfel de reparații poate îmbunătăți simțitor situația și vă poate scăpa de multe bătăi de cap.

Acoperișul are dublu-rol: de protecție împotriva intemperiilor și estetic. Acesta trebuie să nu permită apei pluviale să pătrundă în interior, să nu genereze pierderi de căldură și să asigure protecția întregii structuri a locuinței. De asemenea, trebuie să aibă un aspect plăcut, zgârieturile sau părțile decolorate putând influența semnificativ starea de spirit a proprietarilor.

În momentul în care acoperișul, fie el din țiglă metalică sau din alt material, prezintă fisuri, părți deteriorate sau desprinse, ori zone în care culoarea nu mai este uniformă, este recomandat să se apeleze la servicii de reparații acoperiș. Desigur, reparațiile pot fi efectuate și de către proprietar, dacă sunt minore sau dacă acesta are cunoștințe de specialitate, însă pentru obținerea unor rezultate excelente este necesar ajutorul unei firme cu experiență în acest domeniu.

Factori care conduc la deteriorarea acoperișului

Principalul factor care conduce la deteriorarea unui acoperiș este calitatea materialelor din care acesta este creat, mai exact slaba calitate. Dacă în momentul în care ați ales tipul de învelitoare v-ați axat mai mult pe preț, nu este de mirare ca, după ceva timp, să începeți să descoperiți anumite defecte.

Desigur, calitatea acoperișului se găsește în strânsă legătură cu modul în care s-a efectuat montajul tuturor elementelor care îl compun. Foarte multe persoane care apelează, de exemplu, la servicii de reparații acoperiș din țiglă metalică întâmpină probleme nu din cauza materialului ales, ci din cauză că montajul a fost realizat incorect.

Pe lângă calitatea materialelor utilizate și montajul eronat, mai există și alți factori care facilitează deteriorarea:

  • proiectarea greșită a acoperișului;
  • vechimea acoperișului;
  • infiltrații pe la șuruburile de prindere;
  • fenomene meteo extreme ce au desprins sau distrus părți din acoperiș;
  • zgârieturi pe suprafața învelitorii, făcute de păsări sau de diferite unelte de curățare, ce duc în timp la apariția ruginei;
  • izolare termică incorectă, cu probleme ce determină apariția condensului etc.

Semne că acoperișul trebuie reparat sau înlocuit

Chiar dacă se recomandă verificarea periodică a stării acoperișului, există anumite probleme care nu pot fi depistate cu ușurință. De regulă, principalul generator de probleme este apa, care se infiltrează fie prin zonele în care panourile au fost îmbinate, acolo unde s-au montat diferite accesorii de acoperiș (coame, dolii, frontoane) sau pe lângă șuruburile de prindere.

Atunci când sesizați următoarele semne este recomandat să apelați cât mai repede la o firmă ce oferă servicii de reparații acoperiș:

  • tavanul și pereții de la camerele superioare prezintă igrasie sau zone în care tencuiala nu mai are același aspect plăcut;
  • crește umiditatea în locuință, fenomen ce aduce cu sine condens pe geamuri sau chiar mucegai;
  • cresc costurile cu energia termică;
  • se simte un iz specific, neplăcut, semn că apa s-a infiltrat în interiorul pereților.

RoofArt – servicii de consultanță pentru reparații acoperișuri la standarde înalte

Partea superioară a unei locuințe este la fel de importantă ca și fundația acesteia, astfel că lucrările de reparații trebuie să fie gestionate cu mare atenție și încredințate unor persoane competente.

Apelarea la o firmă specializată în reparații este recomandată mai ales în cazul acoperișurilor vechi, care au o arhitectură complexă și necesită anumite elemente specifice de tinichigerie. Acest lucru nu înseamnă că repararea acoperișurilor moderne trebuie tratată superficial, ci din contra, trebuie tratată cu aceeași responsabilitate, astfel încât să își recapete aspectul plăcut și să redevină perfect funcționale.

RoofArt pune la dispoziția clienților o rețea de firme specializate gata oricând să ofere cele mai bune soluții de renovare și reparare a acoperișului, inclusiv servicii de înlocuire țiglă metalică. Compania brașoveană este recunoscută pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, dar și pentru că pune mereu pe primul loc satisfacția clientului.

În concluzie, problemele cauzate de un acoperiș deteriorat nu influențează doar estetica locuinței, ci și confortul și siguranța familiei, iar rezolvarea lor nu trebuie amânată, ci tratată ca fiind o urgență. Suma alocată reparațiilor nu trebuie considerată o pierdere, ci o investiție în sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply