(P) Cateva idei pentru mobilatul unei incaperi mari

0

In momentul in care ne hotaram sa mobilam o incapere mare a locuintei, de pilda un dormitor, sau camera de zi, ar fi bine sa procedam organizat, tinand cont de cateva principii simple, pentru a ne face munca mai usoara si mai eficienta, iar rezultatul sa fie cat mai aproape de ceea ce ne dorim.

Desigur, cand vine vorba de renovat sau de mobilat, ideal ar fi sa supunem acestui proces intreaga locuinta, simultan. Avantajele sunt destul de evidente: pe de o parte vorbim de cele care tin de curatenia de dupa, facuta o singura data, iar pe de alta parte vorbim de coerenta stilistica, mult mai usor de obtinut decat in cazul in care treaba este  facuta din bucati.  
Sunt insa cazuri in care acest lucru nu este posibil, fie din lipsa de timp, ori pentru ca bugetul nu ne permite sau, poate, pur si simplu pentru ca vrem doar sa schimbam ceva intr-o camera, care ni se pare ca are nevoie de un ‘face-lift’. Sa presupunem , asadar, ca suntem in cautare de mobila living sau de mobilier dormitor. Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne imaginam cat mai clar cum am vrea sa arate incaperea la final. Pornim de la lucrurile absolut necesare, ne gandim la gradul de confort si apoi la aspectul estetic. La final adaugam accesoriile si decoratiunile, care pot fi doar un moft pe care vrem sa ni-l satisfacem sau niste elemente care sa dea continut si personalitate design-ului.
Odata ajunsi aici, trebuie sa alegem intre mobilierul achizitionat standard – ca piese individuale sau ca set – si cel la comanda. A doua varianta este recomandata daca spatiul este neregulat sau foarte zgarcit, sau daca nu vrem sa pierdem niciun cm patrat de spatiu util. Prima varianta are avantajul ca piesele componente le putem alege dupa absolut orice criterii dorim, combinand, de pilda, mobila din PAL cu cea din lemn masiv.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply