(P) Cand masa de calcat face jumatate din treaba

0

Un maldar de haine ce trebuie calcate este cosmarul oricarei gospodine. Pentru a usura cat mai mult treaba, toate femeile cauta acel fier de calcat ideal care nu face cute, nu arde si pe care il poti uita in priza oricat doresti, iar barbatii il cauta pe cel ce stie sa calce singur camasile.
Ca un astfel de fier de calcat exista, vom vedea mai departe. Ce vrem, insa, sa spunem mai intai este ca jumatate din treaba o poate face o masa de calcat potrivita. Doamnelor, este adevarat ca nu prea ati dat atentie acestui aspect? Va propunem o analiza amanuntita luand ca exemplu o masa de calcat proiectata de unul din profesionistii electrocasnicelor: Easy 8 de la Philips.
GC240_25-U1P-global-001In primul rand, sa analizam inaltimea. Mare parte din oboseala si disconfortul calcatului de rufe nu vine de la miscarea fierului intr-o parte si-n alta, ci de la pozitia adoptata in timpul calcatului. Mai jos sau mai sus, cea mai mare parte a meselor de calcat nu ti se potrivesc ca inaltime si te trezesti dupa cateva minute intr-o pozitie total neconfortabila si generatoare de dureri de spate sau de umeri. Nu este normal, iar secretul unei mese de calcat cu dichis, asa cum este Easy 8, ar fi tocmai abilitatea acesteia de a fi reglata pe inaltime. Nu mai putin de 6 setari iti stau la dispozitie si posibilitatea de a o ajusta pe o inaltime de aproape 25 de centimetri, suficient de mult pentru a fi potrivita si unei persoane de 1 metru si 60 de centimetri, dar si uneia care depaseste 1,80.
Un alt secret: suprafata mesei de calcat trebuie sa permita o alunecare usoara a fierului. Este ceea ce promite husa mesei Easy 8 cu 3 straturi, de fetru, de burete si la exterior de bumbac 100%. Si asta nu este tot. Latimea si forma suprafetei de calcat permit calcarea usoara si a cearceafurilor sau fetelor de masa.
Micile detalii fac diferenta: suportul pentru cablu, sistemul de agatat al umeraselor si sistemele de siguranta pentru copii fac aceasta masa utila si in acelasi timp sigura. Iar secretul cel mare este sistemul ShoulderWing. Groaza tuturor persoanelor care trebuie sa calce o reprezinta, evident, camasile. Acest sistem ingenios ShoulderWing permite pozitionarea camasii intr-un mod in care calcatul este usor si posibilitatea aparitiei cutelor este aproape nula.
GC4918_30-UPL-global-001Mai ramane un detaliu pentru un calcat perfect: un fier de calcat la fel de inteligent, iar pentru asta iti propunem sa te uiti putin prin specificatiile fiarelor de calcat cu abur. PerfectCare si EasySpeed de la Philips. Tehnologia moderna OptimalTemp combina perfect temperatura si presiunea aburilor pentru a elimina orice cuta fara pericol de arder ea hainelor, indiferent de material si fara a fi nevoie sa tot schimbi temperaturile. Putem asadar spune ca exista cu adevarat fierul de calcat ce te ajuta sa calci de 2 ori mai rapid. Iar in combinatie cu o masa de calcat inteligenta, o gramada de rufe chiar nu mai pare asa de problematica.
Mult spor la treaba si nu uitati: inainte de a va ingreuna cu activitati ce consuma mult timp si efort, cautati aparatele si accesoriile care reduc foarte mult efortul depus. Ele cu siguranta exista.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply