(P) Boxele pasive vs. active – Cum alegem corect tipurile de boxe

0

boxe

Orice eveniment muzical, indiferent că este vorba despre unul de amploare sau despre un concert restrâns, are nevoie de o sonorizare excelentă. Iar dacă ne dorim să obținem un sunet impecabil va trebui să ne orientăm către achiziționarea celor mai bune echipamente de sonorizare.

Boxe active sau pasive – Care e soluția potrivită?

Pentru a afla care e soluția ideală pentru tine dacă te afli în căutarea unui echipament audio eficient, va trebui să iei în considerare câțiva factori cum ar fi de exemplu, detaliile tehnice, tipul sursei audio pe care o vei conecta – consolă DJ, claviatură, chitară, microfon etc; numărul de semnale audio care trebuie amplificate.

Atât sistemele audio active, cât și cele pasive oferă utilizatorului o mulțime de avantaje. Important este să iei în calcul setup-ul, cerințele de amplificare a situației date pentru a alege corect tipul de incintă acustică aferent nevoilor pe care le implică situația dată.

O boxă activă este alegerea potrivită pentru începători, având în vedere că pentru a conecta sursa de sunet nu este nevoie decât de un cablu. Dacă ai cunoștiințe tehnice mai avansate, atunci cu siguranță că te vei simți mai confortabil dacă vei opta pentru un sistem de sunet cu boxe pasive. În acest fel, vei putea obține o performanță audio superioară. Experții de la SoundStil îți oferă câteva recomandări de care să ții cont atunci când alegi boxele. Iată care sunt acestea:

  1. Tipul sursei audio care are nevoie de amplificare

Înainte de achiziționarea boxelor, ar trebui să știi ce tip de sursă vei avea nevoie să amplifici. Pianul electric, consola DJ, chitara acustică au nevoie de surse diferite de amplificare, astfel că cel mai bine ar fi să ceri sfatul unui specialist sau să apelezi la un tehnician de sunet dacă nu ai cunoștințe avansate în domeniu.

  1. Numărul de surse audio care trebuie amplificate

Multe dintre boxele active de pe piață au un mic mixer încorporat cu 3 sau 4 canale, fapt care poate permite utilizatorului să folosească un microfon, un CD player, o chitară acustică, iar pe a doua boxă activă să ruleze mixul.

  1. Tipul de eveniment

Pentru susținerea unui eveniment de dimensiuni reduse cum este, de pildă, lansarea unei cărți sau a unui produs, sunt necesare 2 boxe cu o putere de minim 350-500 W fiecare, amplasate în stânga și în dreapta scenei. În funcție de buget, poți achiziționa un număr de 4 boxe active sau pasive cu o putere de 500 W, iar în felul acesta, vei asigura o calitate superioară a sonorizării generale.

SoundStil asigură soluții complete de sonorizare

Înființată în anul 2001, compania SoundStil prezintă o ofertă extinsă de produse – de la instrumente muzicale, lumini și accesorii pentru scenă precum și diferite echipamente profesionale de sunet. Având un stoc în permanență actualizat, produsele din portofoliu se remarcă prin calitate, inovație și prin tehnologii futuriste.

În plus, compania oferă anumite servicii precum montajul și asistența profesională la cerere în diverse locații – cluburi, restaurante, cafenele, săli de evenimente ș.a.m.d.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply