(P) Apartamentul la mansardă – oaza ta de liniște și relaxare

0

Apartamentele la mansardă, adesea, nu fac parte din opțiuni, atunci când alegi să te muți în chirie sau să achiziționezi un spațiu de locuit. Știm că locuința are o contribuție majoră în menținerea echilibrului între viața privată și cea profesională, iar atunci când aceasta reușește să fie o oază de liniște și de relaxare, devine ceea ce numim „acasă”. Deși nu se bucură de popularitate, fie din motivele spațiului util sau a zonelor angulare ce pot fi o provocare în amenajare, apartamentele la mansardă pot fi o alegere excelentă cu reale beneficii, în special, în sfera stării tale de bine. Ca să te convingem, te provocăm să te lași inspirat de proiectul nostru și să descoperi ce avantaje îți poate oferi spațiul de sub acoperiș.

 

Ai putea să crezi că o mansardă nu îți poate asigura spațiul necesar pentru activitățile tale zilnice, însă, în realitate, podul are un potențial imens, datorită unghiurilor și formei acoperișului, ce pot fi fructificate oricând prin imaginație și creativitate. Proiectul apartamentului din imagine prezintă o perspectivă care reușește să îmbine ambele elemente într-o locuință aerisită, spațioasă și primitoare. Prezența albului, a accentelor de gri și negru, lumina naturală ce decorează întreg spațiul și apropierea de natură sunt ceea ce definesc apartamentul din mansardă și îl transformă într-un locuință ideală.

Apartamentul se deschide într-un open space, ce reunește zonele unde membrii familiei își petrec majoritatea timpului: living-ul, zona de luat masa și bucătăria. Amenajarea în stil scandinav predomină, însă, locuința se remarcă prin accente moderniste și gotice, ce oferă spațiului un design unic. Cele două dormitoare, baia și spațiul de relaxare, dar și o mică terasă reîntregesc și răspund cu succes nevoilor unei familii numeroase.

Fiecare metru pătrat este fructificat la maximum prin zone funcționale, iar elementul ce oferă fluiditate întregului spațiu este lumina naturală, ce pătrunde în orice moment al zilei, prin ferestrele de mansardă VELUX.

 

Gradul mare de iluminare este cel care amplifică tematica centrată pe alb, dar și cel care scoate în evidență tonurile neutre și inserțiile de lemn, oferind degajare și armonie. Utilizarea din abundență a ferestrelor de mansardă și prezența luminii naturale sunt cele care oferă spațiului o maximizare vizuală, dar și o atmosferă ce inspiră liniște și relaxare.

Peretele din sticlă din living oferă libertatea la visare, dar și la o scurtă călătorie pe terasă, unde apropierea de natură și priveliștea înconjurătoare devin atracția principală. În plus, suprafețele vitrate există și în interior, peretele unuia dintre dormitoare fiind cel care asigură o conexiune, menținând prin transparență fluiditatea locuinței. Prezența sticlei reușește să sublinieze liniile curbate și simplitatea întregului spațiu, dar, mai ales, să asigure locuinței o căldură aparte.

Produsele folosite în acest proiect sunt ferestrele de mansardă VELUX din lemn învelit în poliuretan, vopsit alb, montate în diverse combinații. Livingul se bucură de două balcoane VELUX CABRIO, care accentuează foarte mult deschiderea către exterior și priveliștea. Un plus al ferestrelor de mansardă este faptul că asigură de două ori mai multă lumină decât cele verticale, iar orientarea acestora aduce benificii importante. De exemplu, poziționarea către sud oferă expunere directă la soare și mai multă căldură în interior, în timpul anotimpului rece.

Dacă ți-am trezit interesul și dorința de a locui la mansardă, te invităm să descoperi gama de produse VELUX pe www.velux.ro și să te inspiri din proiectele noastre pe www.facebook.com/VELUX.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply