(P) Alunga durerile de gat si coloana

0

shutterstock_63207907aDe cele mai multe ori activitățile zilnice numeroase de care trebuie să ne ocupăm, în cadrul jobului sau în viața personală, nu ne mai lasă niciun răgaz pentru momente de relaxare sau exerciții fizice. Astfel, începem să neglijăm propria sănătate involuntar, iar pe termen lung acest lucru poate duce la diverse afecțiuni.

Durerile de gât și de coloană sunt foarte frecvente, iar cauzele sunt diverse, printre acestea numărându-se și dormitul pe o pernă nepotrivită. Simptomele se materializează în dureri ale umerilor sau capului, rigiditate a mușchilor gâtului, spasme musculare și alte dureri ale spatelui. Pentru a le preveni, trebuie să fim atenți la poziția în care adormim, la produsele de dormit pe care le folosim, dar și la postura corpului atunci când stăm la birou.

Pozițiile corecte de somn ce pot alunga aceste afecțiuni sunt:
• Pe spate – este nevoie de o pernă ușoară care să ajute la sprijinirea naturală a gâtului. De asemenea, pernele cu ”memorie” sunt foarte folositoare în acest caz deoarece aliniază corpul într-o poziție naturală și sănătoasă.
• Pe o parte – este nevoie de o pernă ceva mai ridicată în zona gâtului pentru a menține coloana dreaptă
Dormitul pe burtă nu este deloc recomandat deoarece este o poziție foarte solicitantă pentru spate și, implicit, coloana vertebrală.
Dacă vă aflați în mijloace de transport în comun, pernele-suport sunt perfecte pentru un confort sporit.

Pentru a diminua durerile există mai multe modalități de a le trata. Una dintre ele este mișcarea, mai exact exercițiile fizice precum mișcări ușoare ale gâtului sau exerciții specifice pentru spate, însă este important să fie prescrise de un doctor înainte să vă apucați de ele, altfel existând riscul agravării afecțiunilor. O altă modalitate poate fi reprezentată de folosirea unui prosop împăturit sub forma unui rulou pe care să îl folosiți drept pernă, amplasat sub gât.

DSC_2315Totuși, alegerea unor produse de dormit potrivite poate reprezenta atât o metodă de prevenție cât și una de ameliorare a durerilor specifice unei poziții incorecte. Mai precis, pernele trebuie să fie alese special pentru fiecare persoană în parte deoarece fiecare dintre noi are nevoi diferite.

În acest sens, Green Future aduce în casele de pretutindeni Gama Wool ce conține produse realizate din lână Merinos virgină, cea mai fină și moale lână de oaie. Acest material este un termoreglator excelent al temperaturii și umidității și oferă un confort sporit în timpul somnului.

Perna Wool, umplută cu lână Merionos și învelită în țesătură de bambus 100%, este alegerea perfectă pentru persoanele care preferă o pernă de o fermitate medie cu un suport adecvat pentru gât și coloană. În plus, aceasta conține lanolină, o substanță care ajută la ameliorarea durerilor cauzate de reumatism.

DSC_2189Aici găsiți mai multe detalii privind perna Wool de la Green Future.

O viață plină de activități și aventuri nu se poate desfășura la un nivel optim fără o sănătate bine pusă la punct. Cu cât acordăm o atenție mai mare nouă, respectiv o alimentație sănătoasă, exerciții fizice și momente de relaxare, cu atât activitățile zilnice pot fi realizate cu o mai mare ușurință și plăcere!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply