Ornament haios pentru Crăciun

0

Vine iarna, sărbătorile bat la ușă, iar Moșul își încarcă deja sania, așa că nu amâna pregătirile de rigoare, de la curățenie la preparatele de sezon și mai ales decorațiunile. Pentru că lucrurile simpatice, în special cele făcute de mână, atrag de cele mai multe ori atenția, îți propun să realizezi un ornament haios pentru Crăciun.
În principiu, este vorba despre un om de zăpadă realizat dintr-o lampă de veghe în formă de lumânare mică, albă, tip pastilă. Cum este un dispozitiv electric alimentat de la o baterie plată, nu are nevoie de fire și poate fi integrat în mai multe proiecte. Revenind la omul de zăpadă, pentru a sugera chipul acestuia, pe lângă lumânarea menționată, mai este nevoie de doi ochi mobili (se găsesc în librării sau raioanele de papetărie ale marilor magazine), o bucățică de fetru roșie tăiată în formă de semilună (pentru gură), două bucăți de material verde catifelat (una în formă de dreptunghi și alta sub formă de semicerc) care împreună alcătuiesc pălăria, plus o fâșie de panglică roșie (din care obții decorațiunea de la pălărie și agățătoarea).
Odată pregătite toate materialele, începe asamblarea lor, care se face cu lipici siliconic sau pistolul de lipit cu silicon. Ambele produse de lipit au în final același aspect, diferența majoră fiind că primul se aplică la rece (temperatura camerei), în timp ce pentru al doilea ai nevoie de o unealtă și mai ești și expus riscului de a te frige.
Ornamentul va fi agățat astfel încât flacăra lumânării să pară nasul omului de zăpadă. Lumânarea prezentată costă 4 lei bucata și găsești cu flacără galbenă, roșie, albastră.
Este foarte ușor de realizat acest proiect, așa că merită să încerci. Mult succes îți doresc succes!
Realizare și text: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply