Ornamente de vânzare

0

Florentina-Mihaela Irimia, București
Dragi cititori,
Vă povestesc cum îmi completez bugetul de sfârșit de an cu ajutorul decorațiunilor de Crăciun confecționate în întregime manual.
Am început să lucrez la decorațiuni încă din octombrie și le-am propus spre vânzare din primele zile ale lunii noiembrie, ca să fie timp suficient pentru a fi remarcate de către eventualii cumpărători. Pentru vânzare am apelat la 2-3 magazine care vând produse handmade. Mi-au primit produsele în regim de con-signație, am fost foarte încântată să le văd expuse în vitrină și într-adevăr s-au vândut bine, nu în cantități foarte mari (nici nu aș fi putut confecționa atâtea), dar suficient pentru a acoperi cheltuielile cu materialele și pentru a obține și un profit.
Ca să aibă succes, obiectele handmade trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  •  materialele folosite: fetru, ață de brodat, mărgele să fie de foarte bună calitate;
  •  să fie „altfel” decât produsele de serie mare, care se vând peste tot;
  •  să fie lucrate foarte îngrijit. Fiecare decorațiune este formată din câte două părți de fetru pe care am brodat „fulgi de zăpadă”, am aplicat nasturi sau inimioare din fetru. Ca să dau volum am introdus un strat de vată poliesterică între cele două straturi de fetru. Am completat lucrarea cu fundițe realizate din panglici înguste, mărgele roșii și verzi și agățători din panglici mai late.

Pentru ambalarea decorațiunilor am pregătit:

  •  pungi cu bandă autoadezivă, se găsesc de vânzare pe internet în seturi de câte 100 de bucăți și sunt foarte utile, protejează obiectele de murdărire în timpul expunerii;
  •  cartoane în culorile Crăciunului – roșu sau verde – pe care pot aplica etichete autocolante;
  •  etichetele au fost printate în culori cu inscripția „handmade”, urarea „La mulți ani!” și datele mele de contact (telefon, adresa de e-mail), pentru cine ar dori să ia legătura cu mine.

Pentru printare am folosit foi autocolante. Astfel de foi se vând în magazinele de consumabile pentru calculatoare, sunt în format A4 și se găsesc în cutii de câte 100 de bucăți, dar se pot lua și la bucată, atâtea câte îmi trebuie. Am ca proiect pentru anul viitor alcătuirea unui blog, care să mă ajute în popularizarea obiectelor lucrate de mine. Succes și vouă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply