Ornament de toamnă

1

Monica Viericiu
Este greu să ignori frumusețea frunzelor arămii dacă te plimbi prin parc. Se cer parcă adunate cu grijă, ca și ghindele, castanele și alte frumuseți de sezon. Dar ce-ai zice să le organizezi pe toate sub forma unei coronițe de toamnă?
Mai întâi se cuvine să stabilești suportul și materialele decorative. Suportul unei coronițe poate fi un cerc de carton gros, de plastic solid, de placaj, de paie ori de crenguțe legate, peste care prinzi prin legare sau, cel mai adesea, prin lipire elementele alese. Dacă preferi varianta cu adeziv, ai de unde alege între cel tip aracet (recomandat este genul care după uscare devine transparent), tip preanandez (bun și pentru obiectele mai mărișoare) ori baghetă de silicon (care se aplică doar cu pistol încins).

coronita de toamna
Foto: Monica Viericiu
Pe lângă frunze uscate, ghinde și castane se mai pun bucăți de mușchi uscat, licheni, mere mici decorative, crenguțe de păducel sau de măceș cu fructe, frunze de iederă, crenguțe de ilex ori alt arbust decorativ. Modelul și dispunerea vor rămâne, desigur, la imaginația celui care creează și care pune un pic din sufletul său în acea decorațiune. Dacă te gândești să așezi în mijlocul coroniței așezate pe masă și câteva lumânări, ai grijă ca suportul acestora să fie din metal sau ceramică și ca distanța față de plantele uscate să fie suficient de mare pentru a nu exista vreun de a lua foc ceva. Oricum supraveghează arderea și nu pleca din cameră până când nu te asiguri că lumânările sunt bine stinse și orice formă de pericol a fost îndepărtată.
Mult succes
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Paducelul remedii | Revista Practic idei

Leave A Reply