Orice colț banal poate deveni un element decorativ

0

craciun renovari 2Teodor Crăciun, București
Dragă redacție,
Vă scriu din nou, mulțumindu-vă, așa cum v-au obișnuit toți cei cărora le-ați publicat articolele trimise și pe care i-ați recompensat ca atare, pentru a veni în sprijinul acelora care au un pic de imaginație și doresc o mică schimbare în casă.
Locuim de 4 ani într-un apartament de 2 camere, în București și de când ne-am mutat aici ne-am pus în gând să schimbăm câte ceva, începând cu ușile vechi de placaj, urâte, pe care le-am înlocuit cu altele noi cu geamuri. Am zugrăvit în culori frumoase, am realizat un dressing pe hol. Am observat colțul de lângă ușa de la intrare care era parcă nefolosit și fără un aspect interesant. Așa că am luat decizia să schimbăm aspectul locului, să-l punem într-o altă lumină. Și chiar a ieșit într-o altă „lumină“, pentru că mi-a venit ideea să fac un colțar din cărămizi de sticlă, iar în interiorul lui să pun un neon.
Ne-am dus la un magazin de profil și am ales cărămizile care ne-au plăcut, albastre, un sac de adeziv special și de pe internet am cules informații cu privire la montarea acestor cărămizi de sticlă.
Nu este lucru ușor, având în vedere că le-am așezat în semicerc, așa că nu mi-au fost de folos distanțierele care se pun la montarea acestor cărămizi de sticlă. Am utilizat altfel de distanțiere, dintr-o șină de plastic, din cele folosite la perdele, pe care am tăiat-o la dimensiunea de 2 cm lățime, acestea încadrându-se perfect între cărămizi, astfel am obținut o distanță egală între ele. Pentru a ști dacă erau așezate perfect atât pe verticală, cât și pe orizontală, am folosit un poloboc. Am executat această lucrare în 4 zile, deoarece trebuie lăsat adezivul să se întărească pe fiecare rând, altfel, când este moale, cărămizile se pot deplasa și iese strâmb semicercul.
În interior am pus un neon, pe acesta l-am fixat pe gresie folosind un suport metalic, din acela în formă de „L“, folosit și la etajere pentru flori. Deasupra am montat o etajeră din lemn, în formă de arc de cerc, pe care am cumpărat-o și căreia i-am atașat o balama pentru a avea acces la neon, în caz că trebuie schimbat.
Toate materialele m-au costat aproximativ 200 lei. Părerea mea este că a meritat efortul, ținând cont de faptul că noaptea holul e scăldat într-o lumină albastră, intensă și liniștitoare.
Sper că v-am reținut atenția cu această lucrare și pe această cale vă doresc multă sănătate, numai bine și multe idei practice. Vă mulțumesc încă o dată pe această cale pentru premiile acordate și vă doresc să urmați același drum pe care-l parcurgeți acum! La mulți ani!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply