Organizarea te scutește de unele cheltuieli și efort inutil

0
Decorațiune de Crăciun
Foto: Iordana Vasile
Iordana Vasile, Buzău
Dragi prieteni, Am fost atentă la cheltuieli înainte de cele mai frumoase sărbători din an, Sărbătorile de iarnă, Crăciunul, Revelionul și Sfinții Vasile și Ion.
Fiecare ne dorim sărbători frumoase, reușite, fericite. Aceste lucruri pot fi posibile dacă suntem bine organizați. Un „consiliu de familie” – sună pompos – este un lucru necesar pentru a întocmi un plan de urmat. Am stabilit de comun acord unde ne vom petrece sărbătorile. Bugetul alocat a fost o adevărată pro-
vocare, ca pentru mulți, mai ales acum, în perioadă de criză. De aceea, am făcut o listă cu lucrurile ce trebuie avute în vedere. Am făcut o listă de cumpărături, o listă cu oamenii cărora urma să le trimitem felicitări de sărbători, o listă cu cadourile de cumpărat. Dacă primim musafiri trebuie să știm unde-i găzduim și ce ar putea să aibă nevoie. De sărbători facem un plan și de curățenie și decorare a locuinței și distribuim sarcinile pe fiecare membru al familiei. Ordinea prin dulapurile de haine este un prilej să sortăm lucrurile, să renunțăm la cele care nu mai fac trebuință, pe care le curățăm și le dăruim săracilor. Verificăm tacâmurile, vesela și completăm ce trebuie. Mergem prin magazine mai devreme, pentru a evita aglomerația ultimelor zile și pentru a alege în tihnă cadouri, felicitări, decorațiuni, alimente neperisabile. Consumăm și golim frigiderul de alimentele existente pentru a face loc celor necesare de sărbători. Din vreme începem și curățenia: scuturăm covoarele, spălăm perdelele, geamurile, dacă vremea permite, spălăm rufele, le călcăm și le punem la locul fiecăruia. Florile nu trebuie uitate nici ele. În penultima săptămână înainte de sărbători, la sfârșit, la noi în fiecare an casa trebuie să lucească de curățenie, fiindcă urmează prepararea bucatelor și nu rămâne timp pentru altceva. Mergem și la biserică, cumpărăm și celelalte alimente și produse necesare. Avem grijă să luăm mai multe, poate vin și musafiri surpriză. Ca să ne fie mai ușor la cumpărături, mergem cu lista și tăiem cu pixul produsul pe care l-am pus în coș. La mulți ani cititorilor și „furnicuțelor” de la revistele Practice!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply