Un alt soi de oregano – oregano de pietrș

0

Condiment omniprezent în preparatele culinare italiene, oregano este o plantă stufoasă, semi-lemnoasă, originară din bazinul Mării Mediterane şi sudul Americii de Nord. Are o aromă înţepătoare, uşor amăruie, care diferă în funcţie de varietate şi de locul unde creşte. Soiul dictamus are frunze gri, moi şi pufoase, care contrastează frumos cu inflorescenţele roz şi lungi de până la 20 de centimetri. Poţi folosi planta în salate sau cu legumele şi carnea la grătar.

un alt soi de oregano-oregano de pietris 2

Aşadar, în timp ce o admiri crescând în pietrişul de lângă casă, mai poţi rupe şi două-trei frunze pe care să le adaugi la mâncare.

Recomandare:

3-17-07 365

Pui la grătar cu oregano dictamus

Ingrediente:

• 1 ceaşcă suc de lămâie

• 1/4 ceaşcă ulei

• 1/4 ceaşcă oţet

• 3-4 crenguţe de oregano dictamus, proaspăt, tocat

• 2 căţei de usturoi pisaţi

• 1 pui tranşat

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol condimentele cu uleiul, oţetul şi sucul de lămâie. Pune bucăţile de pui în bol şi marinează-le în frigider cel puţin o oră, după care aşează carnea pe grătar. Serveşte-o pe un platou decorat cu feliuţe de lămâie şi flori de oregano.

Se servește cu frigărui din legume la grătar.

Text: Patricia Usurelu

Foto: Shutterstock



Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply